Allt och inget

Hälsohets

Hälsohetsen har ju diskuterats och bloggats om mycket i träningsbloggsvärlden, både nu och tidigare. Hur bidrar man själv till hälsohetsen genom att blogga om träning, men utelämna hur mycket chips man trycker i sig, hur man väljer bort löprundor för att istället köra något maraton med Netflix osv?

I dagarna har jag läst inlägg som ifrågasätter synen på vad vältränad och hälsosam är. Kloka inlägg som får en att fundera.

Jag har nog tidigare tyckt att begreppet hälsohets och diskussionerna kring den har känts överdrivna och rätt onödiga, men då har jag väl bara utgått från mig själv, och jag tränar ju för att må bra – inte för att gå ner i vikt i ansiktet eller beat back fat. Det börjar nog gå upp för mig att vi alla är olika i vår syn på träning och hälsa…

Jag ska inte trassla in mig i ett långt inlägg om hälsohetsen, läs ovan nämnda bloggar istället. Kloka som böcker, båda två.

Jag hoppas i alla fall, och tror, att min blogg inte utstrålar hälsohets, utan en hälsosam syn på träning och hälsa, men det är inte så himla lätt att veta. Ibland är det lätt att bli hetsig med sin träning, eller kanske i alla fall utstråla det på något sätt, t.ex. när man skaffar sig nya mål med träningen (typ: bli si och så snabb på milen). Ah, svårt detta! Blir intressant att läsa vad alla andra tycker om detta svåra ämne.

IMG_7598

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  mari
  14 juni, 2015 at 10:06

  Kloka ord och nejdå, du har fötterna på jorden och strålar en massa sann och härlig glädje. Trots att du klagar och tycker saker är jobbga, men jag menar, det ÄR ju livet <3 Fortsätt som du gör.

 • Reply
  Rund är också en form!
  14 juni, 2015 at 10:18

  Oh nej, inget hälsohets här…!
  Men som du säger, det är svårt att få med hela bilden. Man skriver ju sällan: ”Nu har jag moffat choklad”… Hehe! Man väljer ju litegrann vad man vill visa. Både medvetet, men även omedvetet.

  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   14 juni, 2015 at 21:53

   Jamen precis, så är det ju.
   Jag tänker också att det kanske inte är så himla intressant för folk att läsa om att jag har moffat choklad, har ju liksom ingenting med träning att göra och träning är ju lite av min nisch här 😉

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  14 juni, 2015 at 20:05

  Du utstrålar massa träningsglädje, det gillar vi!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: