Löpning Tips

Favoritinspiratör (eller dagens boktips)

Boken. Boken är en inspiratör. Jag läste en bok häromsistens, som du nog med stor sannolikhet har hört talas om ifall du gillar löpning. Den heter ”Born to run” och är skriven av Christopher McDougall.

Jag har haft denna bok i min hylla i nästan två år. Har av någon anledning skjutit på att läsa den pga skeptisk till det här med barfotalöpning, men till slut blev det så dags. Den började kanonbra med fina löparberättelser. Jag älskar ju sådana. Suger i mig varje detalj av varenda löprunda någon vill berätta om. Och äntligen fick jag veta lite mer om den här Caballo Blanco, som jag läste om i något nummer av Runner’s world för längesen. Fick läsa om Tarahumara-folket; det löpande folket. Superintressant och jätteinspirerande! (Ni ser ju vilka ord jag använder!)

Det enda jag inte gillade med denna bok var långa utläggningar om the evil skoindustri som har hittat på ordet pronation, men det är ju helt klart upp till var och en om man vill springa med skor eller barfota. Men absolut, lärde mig mycket och det var intressant. Fast nog njöt jag mest av att läsa om loppen… Om de långa varma loppen i Mexiko. Personbeskrivningarna. Helt klart ett måsteläs för alla som gillar löpning. Och evolution. Och så vidare.

De säger för övrigt att det ska bli en film av boken. Jippi! Men att det antagligen kommer dröja flera år. Not cool!

 

Har du några bra, inspirerande böcker att tipsa om? Det är ju ändå sommartider och läsetider. Böckerna får gärna handla om löpning eller liknande, men alla tips är välkomna. Shoot!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Fredric
  17 juni, 2015 at 19:53

  Har hört talas om den så många gånger nu… får väl låna den snart på biblioteket. En del pronerar så är det bara, såg en tjej på stan häromdagen och jag tänkte att fötterna hon hade skulle inte hålla länge för löpning, men kanske med pronationsskor. Jag har nära nog alltid haft bara ett par skor åt gången och inte brytt mig om vilken sort det är och nästan inte haft några skadeproblem. Boktips: Pose Method of Running (Romanov 2002) och The Winning Mind (Coe 2009).

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   17 juni, 2015 at 22:36

   Jag har aldrig ”testat” mitt löpsteg hos någon expert, men det har gått (ganska) bra ändå. Någon barfotalöpning kommer jag iaf inte börja med 😉
   Tack för boktips!

   • Reply
    Fredric
    17 juni, 2015 at 23:03

    Jag har inte heller haft några experter eller tränare under mitt liv, men man måste känna till en hel del om de löptekniska delarna om springet ska vara riktigt roligt och kunna ge bra resultat. Barfotalöpning ska man inte räkna bort, bra med gräsmattor och sandytor för att bygga upp och stärka fötter och fotvalv, men jag har tyvärr aldrig testat… säkert väldigt bra.

    • Reply
     Träningsblogga - Ida
     17 juni, 2015 at 23:10

     Är lite sugen på att testa faktiskt. Kanske kör en kortis på någon gräsmatta eller strand i sommar!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  17 juni, 2015 at 20:17

  Å den är bra! Gillade den massor. Även om jag har behållit mina skor även efter att ha läst den 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   17 juni, 2015 at 22:37

   Hehe, jag slängde inte heller bort mina skor 😉
   Fast är liiiite sugen på att testa hur det känns att springa barfota ändå. Bara pyttelite. Kanske får testa på någon gräsmatta i sommar!

 • Reply
  nullfiresyvni
  20 juni, 2015 at 07:49

  Jeg elsker den boken. Selv har jeg begynt på ”løp som en jente” (http://www.amazon.co.uk/Running-Like-Girl-Alexandra-Heminsley/dp/0091944368) Den er også veldig morsom, ærlig og litt mer på nivået mitt 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   20 juni, 2015 at 11:04

   Åh, såg den på Instagram igår, och kände att jag måste läsa den! Blir en av semesterböckerna tror jag bestämt 🙂

 • Reply
  Veckans tema: böcker - Träningsblogga
  7 mars, 2016 at 14:41

  […] kommer på onsdag, men tills dess kan du klicka in dig och läsa om vad jag tyckte om Born to run som jag läste i […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: