Allt och inget

Hur min träning förändrar mig

Hej på er denna midsommarafton! Är det någon som läser bloggar idag eller är ni bara ute och firar? Dagens ämne i bloggutmaningen är Hur min träning förändrar mig. Den som har följt med ett tag, eller läste första inlägget i #uppochhoppaijuni, alltså en introduktion till min träningsblogg – den vet att jag inte har sprungit länge. Häromdagen var det faktiskt precis två år sedan jag började med det.

Rent fysiskt har följande hänt:
Från att inte ha kunnat springa till spårvagnen kan jag nu det. Jag kan också springa i skogen, jag kan springa halvmaraton, jag kan springa milen på ungefär 55 minuter och så kan jag göra en sidoplanka utan att ramla ihop. Jag är dessutom piggare, sover bättre på nätterna och vaknar tidigare på helgerna. Jag äter bättre och dricker mindre alkohol.

Sedan finns ju den mentala biten också. Jag vet att jag kan förändra mig från en slö jävel till en som springer flera gånger i veckan, som håller i det även under vintern, och det får jag ju en liten egoboost av. I och med att jag har blivit piggare har jag nog också blivit gladare. När man orkar mer så blir det mer, liksom. För att inte tala om allt jag bearbetar under mina löprundor, har löst många problem där. Världens billigaste terapi, som de säger.

Tyvärr är jag fortfarande livrädd för ormar, kanske t.o.m. mer sedan jag började springa, så allt har inte förändrats till det bättre.

 

IMG_8705

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Fredric
  19 juni, 2015 at 06:47

  Klart vi läser bloggar, men bara de bästa 😉 och tränar, har redan stämplat in 22,3 km på cykelkontot, före 06:00 alltså. Har bara blivit ormbiten en gång och det var när jag sprang, bara så att du vet 😉

 • Reply
  Rund är också en form!
  19 juni, 2015 at 08:25

  Japp, jag kommer nog läsa bloggar hela dagen… Så SKRIV mer!! Haha! 😉
  Jag har aldrig tänkt tanken att möta en orm. Förmodligen är jag naiv, men inbillar mig att det flyttar sig innan mina fötter kommer dundrande. Någon typ av överlevnadsinstinkt måste väl de små slingriga typerna ha. Eller? 😀

  Däremot är jag mer rädd än tidigare, att möta de där jäkla vildsvinen vi har ”hemma” i mina skogar… 🙁

  Ha en fin midsommar!
  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   19 juni, 2015 at 22:42

   Hujja, vildsvin låter inte så himla roliga heller… Eh, kanske t.o.m. värre än ormar!

 • Reply
  hejaerika
  21 juni, 2015 at 14:23

  En varm sommardag 2011 när jag var ute och sprang på en grusväg KASTADE sig en orm från ena sidan av vägen till andra. Den tog vägen UNDER min fot och jag var nog millimeter från att trampa på den. Allt hände blixtsnabbt och jag var i chock och typ sprang/hoppa/skrek i flera minuter efteråt.
  Sååå I feel ya sistah!!!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   21 juni, 2015 at 18:05

   ÅH. HERREGUD. THAT’S IT! Vad ska vi göra åt dessa ormar!? Vågar mig seriöst inte ut i icke-asfalten innan det blir kallt och de sover (?) igen.

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: