Löpning

När det är sommar är det varmt att springa

Det finns riktigt dåliga dagar. Så finns det bra dagar och bättre dagar. Idag var en bättre dag. 

Sommaren behagade visa sig, solen sken och temperaturen drog sig mot 20-strecket. Lagom och bra! Slöade på hela morgonen och efter lunch tog jag en löprunda. Jag vet inte hur jag tänkte när jag bestämde mig för att springa i världens längsta backe (nåja 1,7 km) i mitt-på-dagen-sol, men så blev det i alla fall. Lika bra träning för pannbenet som det är att springa i snöstorm, typ.

Totalt blev det en runda på 9 km, med en kort återhämtningspaus vid Delsjöbadet. Jag gissade att kiosken skulle vara öppen och jag skulle få belöna mig med lite vatten efter backen, men jag fick sitta där och tro att jag skulle dö av törst istället. Sedan på’t igen bara och efter det har jag druckit som en häst hela kvällen. Det här med att springa i värme är inte riktigt min grej. Får nog tänka om lite och göra mina löprundor på morgon/kväll i fortsättningen. Om sommaren nu tänker stanna.

Konstaterar i alla fall att det är en bra grej att springa på andra vägar än jag brukar. Mycket roligare att se något annat än bara samma gamla vanliga. Känner mig också i rätt bra form nu och har fortfarande inte ont någonstans så jag har höga förhoppningar på denna springsommar. Det är till exempel helt galet hur mycket jag längtar efter löprundor i New York nu. Inatt drömde jag knappt om något annat tror jag. Jag vet knappt vad jag ska göra mer i New York, allt jag vill göra är att springa. Jag är fan lite sjuk.

DCIM105GOPRO DCIM107GOPRO IMG_8810 DCIM107GOPRO

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  20 juni, 2015 at 22:21

  Låter som heeelt normala drömmar tycker jag! 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   21 juni, 2015 at 10:07

   Haha, tycker jag också. Egentligen. Men man måste ju försöka visa sig lite normal i bloggen 😉

 • Reply
  Märta Johansson
  20 juni, 2015 at 22:53

  Jag håller med, springa på sommaren gör jag helst på kvällar eller tidiga morgnar. Värmen knäcker mig totalt. Men de där kvällsrundorna är å andra sidan riiiiiktigt härliga 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   21 juni, 2015 at 10:08

   Ja, kvällsrundorna är ju ljuvliga! Morgonlöpning har jag svårt att få till så får nog satsa på de där sena rundorna 🙂

 • Reply
  Camilla Lind
  21 juni, 2015 at 08:47

  Jag håller också med, lite tungt att springa när det är varmt. Jag brukar ta vätskebälte med mig på sommarens långturer. Skönt att ha vatten nära.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   21 juni, 2015 at 10:09

   Jamen så är det ju faktiskt. Jag blir, även på vanliga rundor när det inte är så varmt, sådär riktigt desperat efter vatten efter 7 km. Det är lite jobbigt. Värre på sommaren förstås… Får nog gräva fram det där vätskebältet snart!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: