Allt och inget

Hej resfeber, var kom du ifrån?

Så fort jag tänker på att jag ska åka till New York på söndag blir jag alldeles pirrig i magen. Resfeber, liksom. Vad är det? Har ju gjort massa grejer själv förut! Trodde jag var en van resenär osv. Och jag har nog ganska bra koll på läget, och jag är rätt bra på engelska (är trots allt engelsklärare) så jag borde klara mig. Men ändå. Känns plötsligt.. ehh.. större att resa till USA än till Spanien. Typ.

 

IMG_8741

Checklistan är påbörjad, men tiden bara går och går… Nu ska jag ut och springa, och ikväll kommer finfolk hit och äter och dricker vin. Och imorgon kommer jag säkert vara lite trött och sedan är det plötsligt torsdag och då måste jag till stan och växla lite pengar, eller vänta var det på torsdag jag hade tvättstuga? Och så måste jag dubbelkolla alla bokningar och vänta, har jag registrerat passet? Vilka löparskor ska jag ta med och hur många shorts behöver jag och hur mycket kostar det att surfa på mobilen och visst köpte jag rätt adapter och hur tar jag mig från JFK till Manhattan? Och så blir det helg och så är det dags att åka.

Så larvigt. En helt vanlig resa ju.

PS. Har du några tips på saker att göra/se/tänka på when in New York? Jag har aldrig varit där förr, som du förstår av mitt panikinlägg. Jag har i och för sig ganska mycket planerat redan, men det finns nog tid att klämma in ännu mer! DS.

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Lina
  23 juni, 2015 at 15:39

  Vad otroligt modigt av dig att åka på en sådan resa helt själv, vilken upplevelse du kommer att få! Önskar att jag kunde vara lite mer modig och spontan 😀

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   24 juni, 2015 at 11:13

   Hehe, kände mig mer modig när jag låg i feberyra och bokade resan i januari än jag gör nu, fyra dagar innan… Men det ska nog gå säg!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  23 juni, 2015 at 16:02

  Låter helt fantastiskt! Du måste såklart springa i Central Park, men inte bara milslingan runt om utan även in i mitten för där finns värsta dolda terrängen. Missade den helt första gången jag var där men så här vackert var det: http://piggelina.se/2014/11/central-park-2-0/

  Här har du en annan runda som rekommenderas varmt. Smartast dock att springa tidigt på morgonen så slipper du kryssa mellan alla promenadfolk: http://piggelina.se/2014/10/lopning-i-new-york/

  Annars rekommenderar jag Egg Benedict på clinton street: https://clintonstreetbaking.com/ och en himla massa goa kaffebarer: http://piggelina.se/2014/10/finkaffe-new-york/

  Och så Lululemon förståss och Whole foods market. Där kan du spendera hela reskassan!

  Shit vad jag blev sugen nu. Har du plats över i resväskan?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   24 juni, 2015 at 11:15

   Åh, tack för alla tips!
   Du kanske får plats i resväskan på vägen dit, men ska jag spendera hela reskassan på Lululemon (vilket efter lite googlande känns fullt troligt) kan det bli svårt på vägen hem 😉

 • Reply
  Malin
  23 juni, 2015 at 20:11

  Du har säkert redan kollat, men förutom Annas tips, så tänkte jag tipsa om Träningsglädjes NY-tips. Själv har jag för dåligt minne för att kunna tipsa om vad jag gjorde…

 • Reply
  nullfiresyvni
  23 juni, 2015 at 21:54

  Jeg er sååå misunnelig!

  Jeg har vært der noen ganger. Første gang tok vi en turistbuss (hopp av og på) og det angrer jeg ikke på. Vi pleier aldri å gjøre dette ellers, men det var kjempefint for å få en oversikt over områdene og orientere seg. I tillegg er de ulike guidene spesialister på forskjellige ting, så er det kjedelig, skift buss!

  Jeg trives helt klart best i områdene rundt the Village og SOHO, Altså fra 14th Street og nedover. Her er det massevis av små kafeer, gode restauranter, butikker etc. Avslappa holdning og hyggelige folk.

  Du kommer til å få en kjempefin tur 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   24 juni, 2015 at 11:28

   Har åkt turistbuss i både Barcelona och London, tycker de kan vara bra bara för att liksom se allt och så slipper man det sedan 😉 Kanske gör det i NY också!
   Din beskrivning av the Village och SOHO låter perfekt – dit ska jag!

 • Reply
  mdotter
  24 juni, 2015 at 07:03

  Jag vill också till new york! Har själv aldrig varit där.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   24 juni, 2015 at 11:29

   Aaaa det ska bli så himla kul att äntligen få se New York.. Kände att det var dags 🙂
   Du får följa med i bloggen!

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  24 juni, 2015 at 09:19

  Underbart! Ta en promenad på High line, googla det! 🙂

 • Reply
  Johannes
  24 juni, 2015 at 10:55

  Ok, är i stan med varannan månad och lärt mig den hyfsat vid det här laget.
  Först – var bor du i NYC? Det styr lite vilka restauranger du har nära till osv.
  Men oavsett var du bor så är det en restaurang du absolut inte får missa – Umami Burger på 6th/10.
  De har det bästa hamburgarna i världen (ja, jag har ätit jättemånga). Inte dyrt, bara charmigt och sjukt gott.

  När det gäller löpning utnyttja att du vaknar sjukt tidigt och spring längst kanterna eller Central Park. Det finns egentligen flera slingor i parken, se till att inte missa avsnittet norr om Jackie Kennedy-reservoir – det är en gömd pärla som är lite kuperad och go!
  Om du ska in i Central Park så var tidigt ute annars blir promenad folk, folk med hundar och parkvakterna griniga.

  High Line öppnar 07.00.

  Både Hudson River Park och East River Side går att springa även om HRP är lättare att nå. Du springer lättast på ERS runt 25:e gatan men funkar också runt 31:e om jag inte kommer ihåg fel. Min favorit är att springa ut tidigt som fan på HRP (typ 05.30) – springa ner till Finance och sedan springa uppåt samtidigt som staden vaknar. Det är episkt.

  I rusning är det en upplevelse att springa inne i stan också. Sprang från 53:e –> 17:e klockan 18 en gång. Det var sjukt ballt. Fick kryssa mellan taxibilar, folk och cyklister. Men gick oväntat bra. Gäller att vara uppmärksam bara!

  Gå in på Macy’s och se till att gå till infodisken för att få rabattkupong (eller ladda ner appen).

  Ska du åka kommunalt så ladda ner Moovit-appen. Den ger uppdateringar om vad som händer i lokal trafiken.

  Ska du gå ut och äta mat så skaffa Open Table-appen – skit enkelt och bra att boka bord med den.

  Hojta om det är något mer. =)

 • Reply
  Semesterlunk och quidditch |
  25 juni, 2015 at 12:01

  […] så här kan man ju inte ha det i åtta veckor! På tal om att resa, sjukt mycket tack för alla New York – tips, jag visste att jag kunde lita på […]

 • Reply
  Mot det stora äpplet! |
  28 juni, 2015 at 11:07

  […] en massa löpning och sightseeing, säkert lite shopping och så strosa runt. Tar med mig alla bra tips jag fick av er, och misstänker att en vecka kommer att gå ganska snabbt. Wish me luck, hoppas att de släpper in […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: