Löpning Resa

Första löpningen i NYC

Steg upp tidigt min första dag i New York. Man åker ju inte till New York för att sova. Och så hade jag ju hört att tidigt är den bästa tiden att springa i denna stad. Så 6:30 pallrade jag mig upp (pallrade var väl överdrivet, det var inte så jobbigt trots att jag sovit så lite) och vid 7-tiden var jag iväg. Lyckades navigera mig fram till Central Park genom att springa längs 5th Avenue en sväng och sedan ta rygg på några löpare som jag bara tog för givet skulle ditåt. Sprang på och kilometertiderna var något utöver det vanliga. Inte konstigt. Får energi bara av att vara här och se allt som jag inte sett förr.

En bit in i Central Park kom då The Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir, och jag blev nästan starstruck. Starstruck av New York! Starstruck av Central Park! Kändes alldeles overkligt att springa där, med New Yorks skyline i bakgrunden. Stanna och ta en selfie där så många gjort det före mig. Ja vänner, skulle jag få ha sådana här löprundor lite oftare så skulle till och med jag kunna tänka mig att bli en morgonlöpare.

Rundan slutade på 13 km, men då var några av de kilometerna bara ett irrande genom stan för att hitta tillbaka till hotellet. Det här med jättestorstad och mänsklighetens sämsta lokalsinne går inte jättebra ihop. Men vem har bråttom?

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  idafriedmann
  30 juni, 2015 at 11:06

  Visst är det mäktigt. Jag började nästan grina lite över hur härligt det var när jag sprang där.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   1 juli, 2015 at 04:24

   Det förstår jag verkligen! Jag skvätte en liten tår eller två idag när jag åkte Staten Island -färjan… 😀

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  30 juni, 2015 at 13:43

  Låter som du har det superskönt 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   1 juli, 2015 at 04:27

   Så himla skönt! Dock rätt utmattad, har märkt att man promenerar rätt mkt här.. Puh! 😉

 • Reply
  Reach Your Goal
  30 juni, 2015 at 13:56

  Nu blir man ju inte lite avis, men härligt att du verkar ha det så bra! 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   1 juli, 2015 at 04:28

   Gött att få göra folk lite avis ibland, annat än mina regniga rundor i Göteborg, haha 😉

 • Reply
  Anna (orka mera)
  30 juni, 2015 at 18:04

  Det är nästan självplågeri att läsa din blogg nowadays 🙂 tur att jag har lovat att springa tjejmilen där med mina barn när de fyller 18. Om två och sex år….

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   1 juli, 2015 at 04:30

   Hehe, då blir du säkert extra glad att höra att jag var och hängde och handlade på Lululemon 😉
   Ååååh, vilken DRÖM att springa tjejmilen här!

 • Reply
  MARI
  30 juni, 2015 at 18:42

  Ser ljuvligt ut 🙂

 • Reply
  Katrin
  30 juni, 2015 at 20:25

  Härligt!! Vilken grym resa du har och kommer att ha. Njut extra mkt på 4th July. Det i sig är en cool upplevelse, att du dessutom ska springa känna som en extra bonus för dig!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   1 juli, 2015 at 04:43

   Ja, resan har börjat grymt. Vilken härlig stad detta är!
   Ska njuta järnet den fjärde!

 • Reply
  hopihopi
  30 juni, 2015 at 21:01

  Åh, vad härligt det ser ut!

 • Reply
  Rund är också en form!
  30 juni, 2015 at 21:55

  Wow, vad härligt det ser ut! 🙂
  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   1 juli, 2015 at 04:45

   Det var det! Imorgon blir det en favorit i repris med löpningen. Eller någon annanstans kanske, sugen på att springa längs Hudson River också!

 • Reply
  Kirsti
  6 juli, 2015 at 09:50

  Åh det virker fantastisk å løpe der. Jeg får pakke med joggeskoene mine neste gang det blir en tur dit. Får vel bli morgenturer på meg når vi drar til Spania, men i området vi bor tviler jeg på at det blir noen høydare…

 • Reply
  Juli gick, men vad gjorde jag? |
  3 augusti, 2015 at 22:12

  […] och app. Har inte skrivit upp ett enda pass. Inte ens de där fina rundorna i New York (som t.ex. denna) har jag dokumenterat på annat sätt än med […]

 • Reply
  Minnet av världens bästa resa – Träningsblogga
  9 oktober, 2015 at 16:41

  […] första morgon i New York, den löprundan längs Fifth Avenue och upp mot Central Park, runt reservoaren och tillbaka längs Broadway… […]

 • Reply
  Löprundor i New York att se fram emot - Träningsblogga
  24 mars, 2016 at 16:41

  […] gången sprang jag på klassisk mark runt reservoaren i Central Park, längs Hudson River och High Line och så ett lopp på Governors […]

 • Reply
  Kan man springa vilse i Central Park? - Träningsblogga
  28 mars, 2016 at 17:02

  […] mer lite längre inåt i parken och springer. Tänker att jag ändå till slut kommer hitta till reservoaren och då är det ju bara att springa ett varv där och sedan raka vägen […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: