Löpning

Morgonjogg på The High Line och West Side Highway

New York fortsätter att leverera och jag fortsätter att överraska mig själv med att stiga upp tidigt. Idag steg jag upp tidigt för att springa! Det ni, jag springer inte bara i affärer utan jag motionsspringer också. 

Alltså, jag har ju insett att NYC är en fantastisk stad och att det finns hur mycket som helst att se och göra här, men jag tycker nog ändå att dessa morgonlöpningar jag haft är bättre än allt annat. Det låter ju kanske knäppt. Men det är något visst med att stiga upp tidigt, vakna under löprundan och se hur resten av staden också vaknar till liv. Och det är något visst med att komma bort från hjordarna av turister och förlora sig i sig själv och vyerna.

Första rundan blev på klassisk mark i Central Park, så idag (eller igår beroende på i vilken tidszon man befinner sig) styrde jag stegen västerut och sprang längs West Side Highway och Hudson river, med utsikt över New Jersey. Det var en perfekt morgon, varmt som tusan men utan sol så det gick att springa på.

IMG_9165 IMG_9166 New York dag 1 IMG_9158 IMG_9164

 

Nu trodde du kanske att jag var färdig med att berätta om morgonens runda? Nej, oh nej. För efter att jag hade sprungit några kilometer svängde jag upp till The High Line som enligt många är ett måste i New York, och jag var ju smart nog att ta två flugor i en smäll och helt enkelt klämma in detta under rundan. Återigen hade jag tur – turisterna låg fortfarande och sov! – så det gick att springa hela vägen trots ganska smalt promenadstråk.

För den som inte vet är The High Line för övrigt en gammal tågräls som gjorts om till promenadstråk. Supermysigt och med finfin utsikt mot Hudson och över Chelsea.

IMG_9208 IMG_9180 New York dag 12 IMG_9171 IMG_9179 IMG_9185

Ganska precis 10 km löpning inledde således ännu en ljuvlig NYC-dag. En sak jag älskar med löpning i New York är för övrigt att det finns dricksfontäner lite överallt. Det borde man införa i Göteborg så man slipper vara törstig på rundan.

Ja, vad ska man säga? Jag längtar inte tillbaka till Skatås… Jag bävar faktiskt för att behöva springa hemma nu. Inget kommer ju någonsin kunna mäta sig med dessa rundor, så jag undrar lite stilla hur jag ska kunna hålla igång suget när jag ska springa på ställen där det absolut inte finns någonting att se. Har blivit bortskämd.

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  mari
  3 juli, 2015 at 20:42

  Vad fint! Vilken löpning 🙂 Heja dig. Och du, testa det där med morgonlöpning när du kommer hem också =)

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   4 juli, 2015 at 01:23

   Hehe, vi får se hur det blir med det… Har en tendens att ställa om dygnet totalt så här i semestertider!

   • Reply
    mari
    4 juli, 2015 at 23:24

    Haha… lätt hänt 😉

 • Reply
  ninalundahl
  6 juli, 2015 at 21:31

  Blir ju riktigt taggad Ida! Åker till NY på söndag, får väl packa ner joggingskorna:)

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   7 juli, 2015 at 16:53

   Ja, det måste du göra!
   Jag skulle behöva åka dit igen snart, för jag hann inte springa på alla ställen jag ville springa på 🙁
   Ha en underbar resa!

 • Reply
  Minnet av världens bästa resa – Träningsblogga
  9 oktober, 2015 at 16:43

  […] Broadway… Häftigaste löprundan ever, den sitter nog fastetsad i minnet för evigt. Och denna runda var inte helt fel den […]

 • Reply
  Löprundor i New York att se fram emot - Träningsblogga
  24 mars, 2016 at 16:41

  […] gången sprang jag på klassisk mark runt reservoaren i Central Park, längs Hudson River och High Line och så ett lopp på Governors […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: