Löpning

Semesterformen och en skvätt ormskräck

Jag älskar detta härliga flyt jag har på löpningen nu, och som jag knappt trodde var möjligt under en semester! Idag är det vilodag, för sådana måste man (eller jag i alla fall) också ha. Istället för löpning har jag moffat smörgåstårta och vitt vin, och sådant är faktiskt inte helt dumt det heller.

Igår däremot tog jag ännu en sväng till slalombacken på Ormberget och körde lite backintervaller. Sprang dit, sprang sedan sex gånger upp för halva backen och en gång upp för hela, sedan sprang jag hem igen. Det kanske inte låter så mycket för världen, men herregud vad det tar på krafterna.

DCIM120GOPRO DCIM120GOPRO DCIM120GOPRO DCIM120GOPRO IMG_9433 DCIM120GOPRO

Imorgon satsar jag och bror på att testa milformen i elljusspåret. På Ormberget förstås. Hoppas bara att vi slipper ormar. Får hoppas på halvtaskigt väder (och då hoppas man ju inte på för mycket, för sådant väder är det ju hela tiden), ormarna sägs bara komma ut på spåren när de vill gotta sig lite i solen.

Varför är jag så rädd för ormar?

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Fredric
  11 juli, 2015 at 19:56

  För att det gör så ont när du blir biten och det är också mycket farligt 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 juli, 2015 at 11:09

   Ja, jag visste väl att det fanns en rationell förklaring till denna fobi 😀

 • Reply
  Kirsti Elisabeth Wiik
  11 juli, 2015 at 22:19

  Bakketrening er heftige saker! Jeg har også ormskrekk. da jeg forvillet meg inn i skogen i våres løp jeg rundt og klappet i hendene. mente å huske noe om at de er redd for lyd (godt jeg var alene i skogen…) Men nå har jeg derimot hørt at de er redd for vibrasjonene vi lager i bakken når vi går og løper. Så håper de holder seg unna 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 juli, 2015 at 11:10

   Ja, man får klampa sig fram extra hårt när solen är framme!
   Har bara stött på en orm på spåret en enda gång, men det räckte för att jag skulle få men för livet… 😉

 • Reply
  johdern
  12 juli, 2015 at 00:45

  Vilken fantastisk backe att springa i! Lycka till med milen – jobbig distans men i sällskap alltid bättre tycker jag!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 juli, 2015 at 11:11

   Ja, Ormbergsbacken är fantastisk! Det blir många svängar i den innan det är dags att åka tillbaka till Gbg 🙂

 • Reply
  Mari
  12 juli, 2015 at 10:04

  Härligt pass 🙂 Heja dig!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: