Löpning Lopp Resa

Firecracker 5K på Governors Island, NYC

Det var självständighetsdag i USA och på Governors Island i New York bjöd NYC Runs in till ett 5 km långt lopp. Klart jag skulle springa det när jag ändå råkade semestra i stan!

Klockan 5:40 ringde väckaren, och strax innan 7 stod jag med några hundra andra på Manhattans södra spets och väntade på färjan ut mot Governors Island. Det var närmare 30 grader ute, så att solen lyste med sin frånvaro var ganska välkommet.


Väl ute på ön startade loppet klockan 9 till tonerna av ”The Star-Spangled Banner”. Det var svettigt redan innan start och frukosten jag ätit för längesen hade kroppen för längesen glömt av, så jag slängde i mig lite vatten och hoppades att det skulle räcka. Det var lite dåligt planerat av mig, men målet var ju trots allt inte att springa snabbt, utan att njuta av en fin runda, så planerade ju inte direkt att ta ut mig totalt.

Och en fin runda blev det verkligen. På bilden ovan ser du kanske Frihetsgudinnan om du kisar lite. Henne sprang jag förbi två gånger, och förutom henne fick jag också se fina vyer över Manhattan och den lilla ön vi sprang på var jättefin den också. 

Trots den klibbiga värmen och dålig uppladdning var det en njutning att springa. Två varv på denna ö var på riktigt som balsam för själen. Det är skillnad på att maxa 5 km och att njuta i 5 km.

Det var riktigt skönt att springa ett lopp helt utan tidspress. Hade verkligen bestämt mig för att ta det lugnt, och t.o.m. med nummerlappen på lyckades jag med det. Jag sprang i mål på 29:48, och det är den långsammaste tiden jag någonsin gjort på ett 5km-lopp. Däremot var detta förstås ett av de finaste loppen jag sprungit (Göteborgsvarvet är ju också rätt fint), och det var verkligen en speciell upplevelse att få springa lopp i NYC. Man behöver liksom inte springa Tjejmilen, Brooklyn Half eller New York Marathon. Det finns ju även sådana här fina små lopp! Vart jag än åker i framtiden ska jag alltid googla mig fram till om det springs några lopp där, för detta var definitivt en av resans höjdpunkter.

IMG_9281
Efter målgång bjöds det på frukt, bär och bagels. Ingen kexchoklad! 

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Katrin
  12 juli, 2015 at 19:43

  Om man som du gillar löpartävlingar så verkar det kanon att hitta ett lopp på varhe nytt resmål. Bra sätt att förena nytta och nöje! Härliga bilder från NYC!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 juli, 2015 at 14:05

   Eller hur! Vill resa mer och springa på fler ställen! Synd att man behöver semester och pengar för sånt bara 😉

 • Reply
  hejaerika
  13 juli, 2015 at 10:50

  Men så himla coolt alltså. Jag hade också sprungit långsamt för att uppleva allt 😀

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 juli, 2015 at 14:06

   Ja var det någon gång man skulle springa långsamt så var det ju där! 🙂

 • Reply
  Reach Your Goal
  13 juli, 2015 at 12:30

  Det låter inte fel att springa ett lopp i New York, verkar ha varit en riktig höjdarupplevelse 🙂 Blir sugen på att springa jag med 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 juli, 2015 at 14:06

   Nej, det var verkligen inte helt fel. Hoppas att jag får göra om det någon gång! 🙂

 • Reply
  Anne
  14 juli, 2015 at 09:20

  Låter helt underbart! Jag vill också!

 • Reply
  Märta Johansson
  15 juli, 2015 at 15:07

  Åh vilket mysigt ställe! (Och lopp.)

 • Reply
  Tips om du vill springa lopp i New York | Träningsblogga
  22 september, 2015 at 18:35

  […] Målfoto från Firecracker 5K.  […]

 • Reply
  Högst upp på min bucket list - Träningsblogga
  18 november, 2015 at 07:10

  […] har redan sprungit ett lopp i New York, men det var lite kortare än vad jag drömmer om nu. En grym upplevelse dock att springa ett kort, […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: