Löpning

Förlorad solliga och en tempoökning

Luleå brukar ju vinna solligan, men det lär knappast ske i år. Men nu har det äntligen kommit lite sol och värme hit, så här maxas det sommar nu! Eftersom det ryktades om att gårdagen var cirka sommarens enda soliga dag så var den ytterst välplanerad:

* Sitta i solstol på balkongen. Dricka iskaffe. Läsa Invandrarna.
* Klockan 13 hamnar solen bakom en stor björk. Enormt frustrerande. Då passar man på att dra ut och springa. Mycket lämpligt!
* Snabbdusch.
* Ut på balkongen. Dricka iskaffe. Läsa ut Invandrarna.

***

Löpningen blev knappa 5 km. Det var svettigt. Återigen påmindes jag om att värme inte är min favoritlöpningstemperatur. Men det kändes ändå som ett bra pass, särskilt då jag sista kilometern fick för mig att lägga i en högre växel och försöka hålla 4:45-tempo (mitt bekvämlighetstempo för sådana här korta rundor ligger vanligtvis runt 5:45). Jag andades rätt tungt när jag var framme, men det var kul att känna att det fanns lite krut i kroppen.

DCIM122GOPRO

DCIM122GOPRO

 

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Fredric
  13 juli, 2015 at 20:08

  När du är klar med utvandrarserien får du läsa Din stund på jorden, en väldigt läsvärd bok. Och 4:45-tempo låter snabbt, även jag var ute och joggade (i går), 2 km på typ elva min (lätt testjogg), men så har jag ju knappt sprungit de senaste 3,5 åren. Lite skillnad jämfört med då man lättjoggade alla milen i 4:30-tempo…

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   14 juli, 2015 at 14:49

   Aaah, tänk att lättjogga milen i 4:30-tempo… Vilken dröm!
   Tack för boktips!

 • Reply
  Rund är också en form!
  13 juli, 2015 at 22:04

  4,45-tempo..?! ”Haren” Ida, till mina tempopass! 😉
  Bra gjort! Och håller med om att det inte är optimalt att springa i värme…

  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   14 juli, 2015 at 14:50

   Hehe, jamen ibland förvånar jag mig själv! Tänker att det är slalombackens förtjänst. Måste dit mkt mkt mer denna sommar 😀

 • Reply
  Mari
  14 juli, 2015 at 08:15

  Bra tempo där! på typ allt du hade för dig 🙂

 • Reply
  Anne
  14 juli, 2015 at 09:06

  Du springer i tempon långt över min förmåga. 🙂
  Runner´s high, har du drabbats av det någon gång?
  Kanske så ofta att det inte ens är nåt speciellt längre?
  Berätta!
  Jag fick uppleva det igår! Känner mig hög så fort jag tänker på det. Fantastiskt!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   14 juli, 2015 at 14:52

   Åh, upplever helt klart Runner’s high! Kanske får ägna ett inlägg åt det någon dag 🙂

 • Reply
  Saras träningsblogg
  14 juli, 2015 at 13:22

  Shit du är snabb du!!
  Detta är helt klart en bättre springsommar än förra ?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   14 juli, 2015 at 14:54

   Ja förra sommaren var ju helt klart hopplös springmässigt, alldeles för varmt. Så det är ju iaf en fördel med vädret denna sommar! 🙂

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: