Löpning

En klagosång och hopp om längre distanser

DCIM129GOPRO

Jag visste inte detta om mig: jag är tydligen beroende av fint väder för att må bra. I alla fall när det är slutet av juli och sommaren fortfarande inte har kommit. Jag hatar att jag aldrig få dra på mig min bikini, dricka sangría i solsken eller åka och bada. Hur ska man klara den mörka kalla vintern om man inte ens får lite sol och värme på sommaren? Alla bara: svenskar pratar så mycket om vädret! Men är det konstigt när det är detta vi bjuds på? Nej, jag är två dagar från att bryta ihop. Igår googlade jag solresor hela dagen, är bra sugen på att avsluta semestern med en vecka i Bulgarien eller Grekland eller Spanien eller liknande.

***

Men hörni! En sak som lindrar väderångesten en gnutta, i alla fall för stunden, det är ju löpningen. Den senaste svängen blev 12,5 lugna kilometer genom min gamla hemstad. Tog en lite längre rutt bara för att kunna springa in till stan. Det går helt klart mycket bättre att springa längre när man inte springer på samma gamla runda där 6 km känns som en evighet.

DCIM129GOPRO IMG_9682 IMG_9687

 

Luleå kommun är så pass roliga att de gjort en strand mitt i staden (där det inte går att bada pga i hamnen), med palmer och hela faderuttan. Jag kan erkänna att jag var mycket skeptisk till detta tilltag, tyckte t.ex. att pengarna hade kunnat läggas på att rusta upp de riktiga stränderna vi har här, men när jag sprang dit förstod jag ändå grejen. Det är riktigt fint att vara där och titta ut över vattnet och nu när det finns annat än parkbänkar där kan jag ju tänka mig att fler lockas dit. Kioskerna drivs dessutom av sommarjobbare, och det är ju fint att ungdomarna får sommarjobb! Win på den. Synd återigen bara att det är så kass sommar så att det antagligen inte är någon större rusning dit…

IMG_9694 IMG_9696 DCIM129GOPRO

 

Att det blev en sväng på drygt 12 km gjorde mig rätt glad. Har tragglat på med mina 5-6 km, och undrat lite hur jag ska ta mig vidare, så det var skönt att den kom. Dessutom helt utan smärta i ljumske och höft efter frickin’ 12 km enbart på asfalt; skulle nog nästan kalla mig hel och skadefri nu! (Det gör jag såklart inte, man vill ju inte jinxa något.)

Idag blir det nog någon slags träning också. Antingen backträning i slalombacken eller så en helt vanlig runda. Får se hur det blir när andan faller på. Det är väl typ 17 grader och växlande molnighet i alla fall, så vädret inbjuder ju till spring… Förlåt, men ibland måste även jag få gnälla. Jag är alldeles för positiv!

DCIM129GOPRO

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mari
  23 juli, 2015 at 09:30

  Och fina du, jag håller med. Jag visste inte heller det om mig själv, men efter dessa veckor kan jag med hela handen säga att jag MÅSTE ha sol på semestern för att kunna le och se glad ut. Det kan tyckas gnälligt jag vet, och det är ju som du också nämner. Men vi människor behöver sol, det vet vi alla! och framför allt vi som lever i mörker halva året. Så, klagosången slut. Punkt. Tur det finns löpning och fina konstgjorda stränder att se på 🙂 När åker du söderut?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   23 juli, 2015 at 13:57

   Löpning och konstgjorda stränder = överlevnad!
   Är i norr ungefär en vecka till, och nu har vi t.o.m. sol. Bäst att passa på att njuta på sommarens soliga dag! 😀

   • Reply
    Mari
    23 juli, 2015 at 21:17

    Oj oj, sola sola sola!!! Njut 🙂

   • Reply
    Mari
    23 juli, 2015 at 21:17

    Oj oj. Sola sola sola!! 🙂 Njut!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: