Löpning

Ibland är det lätt och ibland är det inte det

DCIM130GOPRO

 

Ibland kan det kännas relativt lätt att springa 13 km. Ibland är det rent förjävligt att springa 4 km. Ikväll var det det senare. 

Under dagen kalasade jag hos systersonen som fyllde fem, sedan lullade jag på hemma hos föräldrarna, åt lite grillat och tiden gick. Till slut tog jag mig ändå i kragen och tänkte att det säkert skulle bli skönt med en löprunda. ”Du springer väl på gångvägarna?” sa mamma när jag skulle bege mig, jag gissar att hon hade detta i bakhuvudet. Sjukt är det, men jag tänkte samma sak. Aldrig att jag ger mig ut på något motionsspår ikväll.

I full höstmundering (långärmat och långa tajts) gav jag mig ut och i samma sekund som Garmin hittade var jag befann mig så började det regna. Inte så mycket, så nog skulle det väl gå ändå, det är ju ganska skönt att springa i regn trots allt. Jag sprang iväg i en rasande fart (4:55-tempo) och där har vi väl svaret på varför det blev en tung runda. Ta det lugnt i början, ta det lugnt i början brukar jag köra som mantra inför lopp, ibland borde jag nog säga det inför träningsrundorna också. Antingen var det det, eller så var det bara dagsformen.

Ty sådant är ju det löpande livet för en löpare: vissa dagar funkar det och vissa dagar suger allt. Det positiva är att när man har haft en sugig runda, då blir nästa i regel inte det.

DCIM130GOPRO DCIM130GOPRO

 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Hanna
  26 juli, 2015 at 22:43

  4,55tempo låter sjukt jobbigt! Men jag har blivit utmanad av maken och där ingår att springa en femma på 20 minuter…..

 • Reply
  Kari
  26 juli, 2015 at 23:07

  Vissa dagar är det en seger att komma ut genom dörren överhuvudettaget. .. Men det är inte så konstigt att det blir jobbigt när du rusar iväg i den farten!

 • Reply
  Anne
  27 juli, 2015 at 11:44

  Vilken fart!
  Vet du vad irriterande, när jag kommer till din blogg på datorn kommer jag alltid till inlägget ”Behöver du en GPS-klocka”.
  Klickar jag på ”hem” hamnar jag nu på ”träningsmagi”.
  För att komma till senaste inlägget måste jag gå på arkivet och välja denna månad.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   27 juli, 2015 at 12:10

   Nej, vad konstigt och irriterande!
   Använder du Firefox? Testade att gå in på bloggen därifrån och då blev det så för mig. Räckte med att uppdatera sidan för att komma till senaste inlägget, men ändå galet irriterande!

 • Reply
  Anne
  27 juli, 2015 at 15:20

  Ja, Firefox, min Crome snappade upp nåt dumt reklamvirus som vi inte fått bort.

 • Reply
  Reach Your Goal
  27 juli, 2015 at 18:17

  Så är det verkligen, jobbigt med tröga rundor, vissa dagar är det svårt att hitta rätt tempo och flow och andra kommer det bara av sig själv. Som tur är tycker jag att ju bättre kondition jag har desto färre i % tröga rundor alltid något att motivera sig med när man vill ta sig tillbaka till bra kondition ;D

 • Reply
  Åsa
  27 juli, 2015 at 19:05

  Usch, vet precis. Men som du säger, när man haft en hemsk runda brukar nästa bli bättre! Så heja dig!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: