Löpning Lopp

Fight Cancer and Run

Jag fortsätter att planera upp små roliga saker under hösten, och det senaste in i kalendern är loppet ”Fight Cancer and Run” som går av stapeln i Göteborg den 19 september. Jag planerade att springa loppet redan i fjol, men någonting kom i vägen och det blev inte av. Nu har jag dessutom sett att det är fler bloggare som ska springa, så kanske jag t.o.m. har tur och träffar några sådana där?

Förutom att det är jätteroligt att springa lopp, så är detta lopp lite speciellt roligt eftersom överskottet från Fight Cancer and Run går till Jubileumsklinikens cancerfond. Springa och samtidigt göra något viktigt för andra, bättre blir det inte.

 

fightlogo1

 

Läs mer om loppets varför här. Jag snor de sista raderna, som var så fina och viktiga:

Cancerfondens budskap är tydligt; 30 minuters vardagsmotion minskar risken för cancer. Vi på Fight Cancer and Run vill vara med och påskynda en livsstils förändring.
Träning är livsviktigt. Spring för livet. Spring för att överleva. Spring för att göra skillnad. För dig och andra. Tillsammans gör vi skillnad. Spring!

Jag har läst det någon annanstans också, att löpning minskar risken för cancer. Och för en massa annat också. Det finns ju inget dåligt med löpning! Nämn en sak som är dålig med löpning! Det kan du inte!

Så. Jag springer lopp den 19 september. Ses vi där kanske?
Här kan du anmäla dig om du är sugen.

 

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Sofia
  27 juli, 2015 at 13:07

  Gillar man att springa lopp är det ju perfekt att kunna göra det för en bra sak också. 🙂

 • Reply
  Rund är också en form!
  27 juli, 2015 at 13:31

  Det gör vi! 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   28 juli, 2015 at 11:25

   Kul!! Då får vi säga hej! Och kanske ett par fler ord också om vi orkar 😀

 • Reply
  Åsa
  27 juli, 2015 at 19:02

  Jag sprang förra året, med PB faktiskt (sen jag fick barn)! En liten varning dock – det var faktiskt en jättetråkig runda. Helt platt (enkelt iofs) men asfalt och sten, bara rakt fram åt ett håll, runt Lindholmen och så tillbaka. Men jag tycker absolut att man ska springa, om man så ”bara” gör det för en god sak.
  Jag vet inte ännu om jag springer i år, avvaktar ännu ett litet tag för att se om kroppen håller loppen som väntar.

 • Reply
  Anne
  27 juli, 2015 at 21:43

  Jag skulle mer än gärna springa det där loppet, trots det jag skrev på bloggen tidigare idag.
  Men det är så förbaskat långt till Göteborg!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   28 juli, 2015 at 11:24

   Ja, det är ju det här med att färdas till ställen… Är ofta skitsugen på att springa olika lopp i t.ex. Stockholm, men då ska man ju börja ta sig dit och ha någonstans att sova osv. Så mkt projekt över det hela!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: