Intervallpass Löpning

Vilodagen som slutade med backintervaller

Ibland blir en vilodag inte en vilodag hur mycket man än planerar att det ska vara en vilodag. Som igår till exempel. 

En skön dag hemma tänkte jag. Förutom en promenad så lite läsa bok, dricka kaffe och äta vattenmelon. Lite så tänkte jag. Satt i bästa fåtöljen, mitt i ett avsnitt av ”Say yes to the dress” (åååh TLC, måste passa på att maratonkolla TLC när jag är hos mamma och pappa) då jag slänger ur mig till mamma: ”Nämen du, ska vi åka till Ormberget?”. Var kom det ifrån? Var det jag som sa det?

Så vi åkte till Ormbergsbacken, och jag fick till sommarens troligen bästa backpass. Det blev tio gånger uppför halva backen, två fler än jag brukar köra, och de två sista gångerna kom jag in i andra andningen och det kändes inte ens som att jag höll på att dö. Även mamma krigade på och vi kände oss rätt duktiga när vi tog en selfie i backen samtidigt som regnet kom. I bilen på väg hem (ja, bil, så lyxigt!) började jag dock må lite illa, men bara så där lagom mycket så det kändes som att jag tagit ut mig ordentligt.

blogg3

 

Intressant sak jag upptäckte med mig själv detta pass: jämna siffror är tydligen viktigt. Tänkte att jag skulle ta det lugnt och springa upp 6 gånger. Orkade en till och då var jag ju uppe i 7 och det funkar inte. Måste ju bli jämnt. Så 8 då. Sedan ville mamma springa en gång och då sprang jag ju också och då var jag bara tvungen att köra en sista också så det blev 10. OCD much?

DCIM131GOPRO

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  mari
  28 juli, 2015 at 18:06

  haha, känner igen det där med jämna tal. Jag kan aldrig heller avsluta på en ojämn siffra. Aldrig.
  Härligt pass fick ni till =)

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   28 juli, 2015 at 22:31

   Haha, det är kanske vanligare än jag trodde? 😉

   • Reply
    Mari
    29 juli, 2015 at 11:14

    Hehe, tror det 🙂 Trodde också jag var rätt ensam om det, men hade nog fel.

 • Reply
  Rund är också en form!
  28 juli, 2015 at 22:07

  EXAKT likadan! Det går inte att avsluta med ojämna antal intervaller…. 😮 Haha! 😀
  Grymt bra pass!

  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   28 juli, 2015 at 22:31

   Haha, egentligen hur logiskt som helst! Sluta på 9 liksom, går det ens? 😀

 • Reply
  Den perfekta kvällsrundan |
  28 juli, 2015 at 22:29

  […] snurrade runt här och där och efter en extra kringelkrok när jag nästan var hemma – för att landa på ett jämnt tal – slutade kvällens runda på 10 km. Riktigt nöjd med det. Jag höll dessutom ett bra tempo […]

 • Reply
  Märta Johansson
  31 juli, 2015 at 20:37

  Hehe att avsluta på jämna eller ojämna km/tider/intervaller bryr jag mig inte särskilt mycket om, men att ställa väckarklockan på ett jämnt minuttal – ALDRIG!

 • Reply
  Pink ladies |
  11 september, 2015 at 05:09

  […] för ett tag sedan) bli less på alla dessa rosa träningskläder. I somras när jag hittade en grön tröja från Under Armour blev jag ologiskt lycklig, och på Lululemon köpte jag inte en enda rosa grej. […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: