Allt och inget

Dumma vilodagar och halvmaradrömmar

Efter min löprunda häromkvällen fick jag ont i benhinnorna. Har känt av lite tidigare, men den här gången gick det inte över på två sekunder och jag påtvingade därför mig själv två hela vilodagar. Är inne på andra dagen nu, rastlösheten är total men benhinnorna känns som nya. Ska försöka hålla ut även idag.

Det kanske låter dumt. Som att det är svårt att ha vilodag? Hade fnyst åt folk som sa så för ett par år sedan. Men läget denna semester är att jag har ett så bra springflyt, faktiskt så bra att jag inte ens har någon koll på hur långt jag har sprungit eller hur många dagar (i sträck). Som upplagt för någon ny överbelstningsskada alltså. Så jag tar det lugnt.

I vanliga fall har jag inga problem med att ta en vilodag eller två. I vanliga fall jobbar man ju och är ganska trött och tycker det är skönt att vila lite. Men nu, efter en lång semester (buhu, synd om mig?) är jag så utvilad och vill inte annat än springa. Och särskilt denna vecka då alla i Luleå har börjat jobba och jag har noll saker att göra om dagarna. Igår klippte jag mig (men det tog ju bara en timme) och idag funderade jag på att åka på spa, men det känns plötsligt som ett projekt.

Ja, livet är sannerligen hårt för vissa. 

Så vad gör man när man inte har något annat för sig? Googlar lopp och sånt förstås! Läste hos Kirsti att hon ska springa Köpenhamn halvmaraton 13 september. Sedan satt jag länge och kollade tågresor och hotell i Köpenhamn. Vad är det för fel på mig? Jag är inte ens sugen på att springa så långt just nu. Eller? Är jag? Det är egentligen inte för sent att börja halvmaraträna för ett lopp i september… Egentligen…

 

DCIM130GOPRO

 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Mari
  30 juli, 2015 at 11:06

  Älskar dina tankar och funderingar 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   30 juli, 2015 at 11:24

   Har för mycket tid just nu… Inte bra för tankeverksamheten…
   Eller snarare FÖR bra för tankeverksamheten 😀

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  30 juli, 2015 at 13:11

  Men vilodagar från löpning behöver väl inte betyda vila? Gymma, yoga, meditera och jobba med personlig utveckling om du har energi över? Bra att göra sånt man annars prioriterar bort! 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   31 juli, 2015 at 00:49

   Nej, det har du ju rätt i förstås!
   Jag tog en läsdag, sitta trollbunden i en bok hela dagen – själavård!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  30 juli, 2015 at 16:44

  Om du springer köpenhamn lovar jag att komma och heja! Om jag kan gå så där dagen efter helsingborg marathon förståss…

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   31 juli, 2015 at 00:51

   Du kan nog gå dagen efter ett marathon, du är ju en övermänniska när det gäller sånt här har jag börjat lära mig! Spring spring spring, hela tiden spring 😀

 • Reply
  Rund är också en form!
  30 juli, 2015 at 18:14

  Förstår vad du menar. När man har mycket tid, vill man bara springa!
  Men säger som Emmi; tjuvstarta med den där höstyogan…? 😉

  Kram M

 • Reply
  N
  30 juli, 2015 at 22:04

  Vad jobbigt det låter! Hoppas det blir bättre!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   31 juli, 2015 at 00:52

   Äsch då, gnäller bara över onödiga saker, jag mår bra trots vilodagar och ömmande benhinnor 😀

 • Reply
  hejaerika
  31 juli, 2015 at 08:19

  Spring i Köpenhamn Ida. Kör baaaah!! 😀 😀

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: