Allt och inget

Visdomsord från Karl Oskar

Har du någon gång hört det där om att det folk ogillar mest av det som läggs upp i sociala medier är bilder eller uppdateringar om att man har tränat? Har du någon gång känt som att folk kanske uppfattar dig som ”skrytig” när du lägger upp en lycklig träningsselfie med bildtext som ”Åh, det är så roligt att springa! Idag sprang jag 12 km och det kändes lätt!”?

Igår satt jag exakt hela dagen och läste ut ”Nybyggarna” (den tredje delen i Utvandrarserien) och dagens words of wisdom kommer från Karl Oskar Nilsson själv, sagda när Kristina tycker att han skryter, för det får man ju inte göra när man är svensk 1860 och kanske inte heller 2015:

”Att hålla sig till sanningen ä int att skryta!”

Det ska jag i fortsättningen tänka varje gång jag undrar om bilden jag lägger ut på Instagram är lite för peppig och klämkäck och skrytig.

"Tog en löprunda. Så kul. Älskar att springa. Är i sjukt bra springform denna sommar" - Klassisk Traningsblogga-insta sommaren 2015

”Tog en löprunda. Så kul. Älskar att springa. Är i sjukt bra springform denna sommar. Vet inte ens hur många dagar i rad jag har sprungit nu” – Typisk Traningsblogga-insta sommaren 2015, utan skrytigt uppsåt förstås. Bara sanning.

 

 

 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Camilla Lind
  31 juli, 2015 at 07:17

  Hög igenkänning och vilka bra visomsord!

 • Reply
  Mias steg
  31 juli, 2015 at 07:39

  Helt rätt att strunta i vad alla tycker, gör det som känns bäst för dig! ?

 • Reply
  FIT by Emma Hå
  31 juli, 2015 at 08:45

  Haha det är bra det! Att man tränar och mår bra är väl det sista en ska skämmas över 😉 Har säkert fått massa unfriendningar på fejjan för att jag lägger upp så mycket bra skit 😉

 • Reply
  Åsa
  31 juli, 2015 at 09:00

  Du har så rätt, både du och Karl Oskar. Jag tycker inte heller att det är skryt, bara att man vill dela med sig och kanske faktiskt inspirera andra. Om någon stör sig – säger inte det mer om den personen då?
  För övrigt väldigt roligt att läsa dina inlägg om all härlig Norrlandslöpning!

 • Reply
  Stina K
  31 juli, 2015 at 09:25

  Så rätt tänkt!

 • Reply
  Mari
  31 juli, 2015 at 09:43

  Så rätt. Fortsätt så fina du =)

 • Reply
  marinaefbg
  31 juli, 2015 at 09:51

  äh, #fuckjante liksom 😀 Kan du inte glädjas med mig så behöver du inte läsa vad jag skriver, typ. Så tänker jag i alla fall – och jag lägger ut ett blogginlägg om dagen på min FB – alla om min träning 😉

 • Reply
  Anne
  1 augusti, 2015 at 07:28

  Vad är det med folk och irritation över vad andra tränat och inte tränat? Är det deras egna brist på träning som gör det?
  När jag lägger upp nåt om träning på Facebook blir det några få gilla. Dels är det några av dem som själva sitter fast i smärtträsket jag var i 10 år som hejar och peppar och så är det de som själva tränar, förutom mina närmaste då som faktiskt gillar för att de tycker ätt jag är bäst. 😉
  Min första mil fick 7 likes. SJU! Den var värd 700 likes, minst. Trots att jag bara har 200 vänner på face. 😉
  När jag lägger upp en söt bild på min kissekott kan det bli uppåt 50 likes, som jämförelse.

 • Reply
  Kari
  1 augusti, 2015 at 10:40

  Helt rätt tänkt! Vi som tränar kan ju inte ta ansvar för att de som inte gör det har dåligt samvete.

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: