Sammanfattning

Juli gick, men vad gjorde jag?

Helt plötsligt har det blivit en ny månad, utan att jag knappt har märkt det. Ny månad brukar ju (oftast) innebära lite summering av hur det har gått med träningen. Jag älskar ju att frossa i siffror angående detta. Hur många dagar tränade jag? Hur många pass? Vad tränade jag? Hur många kilometer sprang jag?

Och så slog det mig: jag har ingen aning!

DCIM129GOPRO

 

Denna sommar har jag inte haft någon koll alls på hur mycket jag har tränat. Jag tappade räkningen på hur många dagar i rad jag var ute och sprang. Ibland sprang jag utan både Garmin och app. Har inte skrivit upp ett enda pass. Inte ens de där fina rundorna i New York (som t.ex. denna) har jag dokumenterat på annat sätt än med bilder.

Och det har egentligen inte gjort mig någonting. Det har nästan varit en befrielse att bara gå på ren känsla, något man kanske borde göra oftare. Men nu i efterhand, när jag är tillbaka i Göteborg och börjar tänka på en vardag igen, då blir jag en aning frustrerad över att jag inte har någon statistik alls. Men jag ska försöka att släppa det och bara hålla kvar i minnet den goa löparkänslan jag har fått ha hela sommaren. Bästa löparsommaren hittills!

DCIM120GOPRO

 

Nu är jag som sagt tillbaka i Göteborg. Jag har en och halv vecka kvar på semestern, men vardagen känns ändå oroväckande nära. Fördel med detta är dock att jag återigen har tillgång till mitt kära Sats, så jag kan göra annat än springa (även om det är det jag gillar mest). Det ska t.ex. bli gott att komma igång med lite coreträning igen. Har verkligen försummat den i sommar, och det vet jag även fast jag inte har någon koll på statistiken. Kan nämligen med full säkerhet säga att 0% av träningsmängden i sommar har tillägnats bålmusklerna.

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Mari
  3 augusti, 2015 at 09:07

  Men massa härlig löpning har det blivit, det har du verkligen bevisat här på bloggen 🙂 Så bra! heja heja..

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 augusti, 2015 at 20:43

   Ja, det har det! Är riktigt nöjd med träningssommaren än så länge, även fast jag inte har någon statistik 🙂

 • Reply
  Lina
  3 augusti, 2015 at 12:33

  Jag är oxå ett statistikfreak. Jag beundrar dig om du lyckats släppa det under sommaren, heja dig.

  Jag upplever en press på mig med min statistik, vilket jag oftast behöver och gillar men ibland vill jag bara släppa det. Jag har fått till en enda runda i sommar utan statistik 😀

  //Lina

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 augusti, 2015 at 20:44

   En runda är ju en bra start!
   Jag tycker också att det är jättesvårt att låta bli. I sommar har det nog mest handlat om lathet, att jag liksom inte orkat kolla och dokumentera så mycket… Slappt!

 • Reply
  Åsa
  3 augusti, 2015 at 13:50

  Det låter så himla underbart! Jag måste våga testa att bara släppa allt någon gång. Varför står man där med alla mojänger som mäter allt in i minsta detalj?

  Och så måste jag bara säga att jag ÄLSKAR dina randiga strumpor!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 augusti, 2015 at 20:45

   Ja, testa! Tycker det är ganska skönt!
   Fast samtidigt älskar jag att grotta ner mig i de där mojängerna och vill gärna uppgradera min löparklocka så jag kan få ÄNNU mer statistik att grotta ner mig i…. :O

   Och jag älskar också strumporna! De är inte bara snygga heller, de är supersköna också 🙂

 • Reply
  minatraningstajtsjeanna
  5 augusti, 2015 at 10:13

  Fler skulle kanske släppa statistiken och känna formen! Min statistik visar på massor av löning i sommar, men jag är ändå i urdålig form, varit trött och långsam (har dock haft väldigt kul)! Det går ju upp och ner det dära.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   5 augusti, 2015 at 16:32

   Upp och ner går det verkligen!
   Och det var faktiskt riktigt befriande att släppa statistiken ett tag… Nu har jag dock köpt mig en kalender och ska bli duktig att skriva ner vad jag tränar tänkte jag. Ordning och reda 😀

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: