Löpning

Löpargruppsfunderingar

Att springa trail är ju ganska kul, märkte jag när jag sprang Skatås ryggar i början av sommaren. Jag är dock alldeles för feg och har för dåligt lokalsinne för att ge mig ut ensam i skogarna. Faktum är att jag för bara ett par veckor sedan svor på att jag aldrig mer skulle ge mig ut i skog över huvud taget.

Jag har funderat ganska mycket på att kanske gå med i någon löpargrupp till hösten. Det finns ju en hel del att välja bland här i Göteborg. Till exempel kör Göteborg Running Club helt gratis pass i Slottsskogen. Detta är populärt och de har vissa veckor upp till 280 löpare på plats. Gratis är gott helt klart, och det förvånar mig lite att jag aldrig varit med. Utöver GRC kör Göteborgsvarvet gratisträningar under våren.

Sedan så finns det såklart sådana som man betalar för också. Runacademy tycker jag mig ha sett överallt det senaste året, Activitus kör tjej-trail i Skatås och så finns såklart också Team Nordic Trail.

Jag är nog mest sugen på Team Nordic Trail. Jag vill ju ut i skogen, men gärna under kontrollerade former (dvs. med folk som vet vad de pysslar med och var de springer). Det vore bra för min kropp att inte bara springa på asfalt, tänker jag. Gillar dessutom att de kör två gånger i veckan och inte bara på ett och samma ställe hela tiden.

Har du någon erfarenhet av löpargrupper? Berätta gärna! Vågar man anmäla sig helt själv? Vem ska man då prata med? Är folk trevliga med en? Är alla experter på löpning? Bättre än en själv? Behöver man köpa trailskor och man ska springa med Team Nordic Trail? Osv osv. Mycket att fundera över.

Bild från Skatås Ryggar 150606

Skatås Ryggar 150606

 

 

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Kari
  4 augusti, 2015 at 11:08

  Min erfarenhet är att löpare är lite trevligare och lite mer sociala än genomsnittet. Jag har kört ett par löpargrejor själv (läger etc) och det har alltid fungerat jättebra. Det brukar vara stor spridning på gruppen också och du är ju knappast oerfaren heller. Kör på!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   5 augusti, 2015 at 16:33

   Jamen så är det ju. Har aldrig träffat på en otrevlig löpare faktiskt!

 • Reply
  FIT by Emma Hå
  4 augusti, 2015 at 12:24

  Jag vill också!! Fast jag är alldeles för långsam för att passa i någon löpargrupp för tillfället… Men senare unden hösten kanske! 😀

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   5 augusti, 2015 at 16:34

   Nej, men är du verkligen det? Säkert bara som du tror själv!
   Precis som jag tror att alla som springer i grupp är experter på löpning, men så är det ju säkerligen inte…

 • Reply
  Saras träningsblogg
  4 augusti, 2015 at 15:38

  Jag har sprungit med löpgrupper och oftast testat själv. Löpare är enormt trevliga ? sprungit med grc mycket. Enormt bra uppstyrt trots så mycket folk. Säger bara – TESTA! Så kul!. Har sprungit med gbg-varvet löparkvällar också väldigt bra! Sen testade jag en löpgrupp här i torslanda med. If kville motion. Att springa i grupp är grymt bra tycker jag! ? kör!!

 • Reply
  Fredric
  4 augusti, 2015 at 17:57

  Ring du Miranda på TNT, en framgångssaga utan dess like, vi sprang SM för några år sedan!

 • Reply
  Katrin
  4 augusti, 2015 at 23:22

  Jag körde med TNT i Östersund men löpa i grupp passade inte mig. Blir lite väl mycket prestation för att jag ska trivas. Om man inte känner att det blir en neg.presationsgrej så är det nog ett bra koncept. Tycker dock man ska testa gratis gång/gånger först för att se om det känns bra innan man blir medlem.
  Sen tycker jag du får anmäla dig till fjälllopp här upp, tror det skulle passa dig!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   5 augusti, 2015 at 16:37

   Åh, fjällopp – så sjukt sugen! Kanske nästa år! 🙂
   Tror det är en mycket bra idé att testa innan man blir medlem, det kostar ju ändå en del och då vill man ju att det ska kännas rätt 🙂

   • Reply
    Rund är också en form!
    12 augusti, 2015 at 15:36

    Var sååå nära att anmäla mig till Axa fjällmaraton igår när platserna släpptes, men hejdade mig. 44 jäkla kuperade km liksom?! 😮
    Däremot vore det himla kul att köra halvmaran eller kvartsmaran. Hojta gärna om du skulle kunna tänka dig att köra? 🙂

    • Reply
     Träningsblogga - Ida
     12 augusti, 2015 at 17:23

     Åh, SÄG inte så! Blir såååå sugen. Vi kanske måste? 😉

     • Rund är också en form!
      12 augusti, 2015 at 17:41

      Oj oj! Jag tror vi måste…!! 😮 😉
      Men däremot funderar jag på om man skulle köra Bageera fjällmaraton i Sälen? Lite närmare?

     • Träningsblogga - Ida
      12 augusti, 2015 at 18:13

      Ja, det låter ju lämpligt tycker jag!
      Får klura lite på detta, men jag är ooooh så sugen.

 • Reply
  Anna
  5 augusti, 2015 at 19:56

  Jag har kört med Runacademy här i Göteborg och det har varit fantastiskt kul, otroligt varierande träningar (även en hel del trail). Jag kände ingen när jag kom dit med det är hur trevlig människor som helst så det är inget problem. Det en stor spridning på löparna men eftersom vi är så många har man ändå alltid någon att springa med! Kör, kom och prova, det är riktigt skoj!!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: