Annan träning än löpning

Inväntar träningsvärken…

Som ni vet har jag sprungit ganska mycket i sommar. Löpning är ju en träningsform som är tillgänglig överallt hela tiden, och jag har varit på resande fot och inte haft tillgång till gym, så då har det blivit så. Löpning, löpning, löpning. Jag älskar ju löpning, så jag har inte alls klagat över det.

Något som jag inte alls har tränat är bålmusklerna. Det är klart att man kan träna core även om man är på språng. Jag vet massor av övningar, det finns appar och det finns internet och det finns träningstidningar. Men det är verkligen ingenting jag skulle få för mig att göra själv bara så där. Jag behöver någon som leder och peppar, och ärligt talat, vem vill träna core när den har en ursäkt att slippa?

Idag bokade jag in mig på ett corepass på gymmet, och det kändes ungefär som mitt första någonsin. Plankan var fullständigt utmattande, och under andra övningar ville jag bara gråta. Har jag blivit så här vek under mina sex core-fria veckor? Kan man rasa så på en enda ynka sommar? Nog har det varit underbart att bara få njutspringa en hel sommar, men någon måtta får det ju vara. Nu får det bli lite ordning och reda!

Anna hade i alla fall också en jobbig coreupplevelse, och det tröstar mig lite att jag inte är den enda som känner sig svag. T.o.m. Super-Anna gör det ibland!

Och du då? Har du varit duktig och tränat funktionellt och bra i sommar? 

IMG_9973

Förutom återkomsten till gymmet blir det mycket sånt här nu, nu när det äntligen har blivit lite riktig sommarvärme här!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Stina - itsallaboutmovement
  6 augusti, 2015 at 09:52

  Jag har varit duktig! ;D Men jag lider med dig, jobbig känsla. Vet precis hur det är! Men du få snart tillbaka coren ska du se. Den behöver bara påminnas lite så snäppar den upp. 🙂

 • Reply
  Hanna
  6 augusti, 2015 at 18:03

  Jag har tränat massor med pilates i sommar så magen är i god form. Däremot så skadade jag höften tidigare i somras så jag har inte kunnat springa så mycket som jag önskat. Jag har löpabstinens så jag ska känna på höften ikväll.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   7 augusti, 2015 at 09:49

   Förstår abstinensen! Det är svårt att vara utan löpning, och framförallt (tror jag) när det är pga skada, då är det som att man inte vill göra annat.
   Hoppas höften kändes bra nu!

 • Reply
  Madde
  7 augusti, 2015 at 10:33

  Där var jag också igår 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: