Löpning

Lördagslunk

Jag går mest runt och är lite småsur och deppig nu, kollar avsnitt efter avsnitt av Sons of Anarchy och känner inte för att ta tag i någonting alls. Ibland blir det så. Det senaste dygnet har jag till och med varit så sugen på snus att jag seriöst har funderat på att slänga bort mina snart fyra år som snusfri. Men så händer någonting, ungefär samtidigt som man bestämmer sig för att dra ut och springa. Och inte på vilken runda som helst, nej nej, idag skulle det bli lite längre än vanligt och det skulle gå bättre än vanligt också. Jag skulle ta det lugnt, njuta av att det är sommar och jag kan springa i shorts och linne, lyssna på bra musik och bara vara. Det skulle ta lång tid och jag skulle springa till en annan del av stan för att få lite omväxling.

Sagt och gjort. Prokrastinerade länge, men med facit i hand var det nog en bra grej, då hann värmen lägga sig lite. Runt 20-strecket låg temperaturen i alla fall på när jag tog mig ut framåt kvällen, det var sol och det blåste lite. Helt perfekt med lite vind för en sådan som mig, som egentligen inte vill springa i värme.

DCIM131GOPRO

DCIM131GOPRO

Jag sprang från östra delen av staden, mot centrum, spurtade förbi Järntorget och sprang in i Slottsskogen. Där blev det en kort sväng och sedan ungefär samma väg tillbaka. Totalt blev det ganska precis 13 km, och det kändes faktiskt ganska lätt hela vägen. Runt 11 km började det kännas lite tungt, men då var jag ju nästan hemma. Framförallt så hade jag inga känningar någonstans, inte ens i benhinnorna, trots att hela rundan var på asfalt.

Det är så underbart härligt att kunna springa lite längre distanser nu, jag vågar helt enkelt mer utan att direkt tänka att det kommer att leda till en ny skada, och jag älskar det. Löpningen är så bra terapi för mig, alla tankar som snurrar ändras till positiva grejer när jag springer och jag är så tacksam för att jag hittat till den. Till löpningen alltså. Hur kan jag ha levt så länge utan den?

IMG_0073 DCIM131GOPRO

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  mari
  9 augusti, 2015 at 09:03

  Så härlig runda ju. <3

 • Reply
  Åsa
  9 augusti, 2015 at 11:48

  Det låter helt underbart!!! Avundas dig din styrka och kondition just nu! Men jag är på G!

 • Reply
  Stina - itsallaboutmovement
  10 augusti, 2015 at 09:57

  Ljuvligt! Är är avis på dina springben 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   10 augusti, 2015 at 16:03

   Alltså mina springben gör faktiskt ett ganska bra jobb just nu. Hoppas att det håller i sig 🙂

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: