Annan träning än löpning

Att det kan göra så ont att rulla

Idag vaknade jag med vad som känns som träningsvärk i ryggen. Det lustiga är att jag inte tränade igår. Det enda jag gjorde var att åka till gymmet och köra ”Trigger Point” (myofascial självmassage) i en halvtimme, så jag antar att ryggen verkligen behövde det om den reagerar på detta sättet.

Brukar du foamrolla? Jag har en foamroller hemma, som jag i princip aldrig använder. Vid de få tillfällen jag använder den blir det mest att rulla lite på höfter och vader eftersom det känns som de områden som behöver det mest, men efter igår tänker jag att hela kroppen nog kan behöva en genomkörare ibland. Instruktören på gårdagens pass rekommendera att rulla hela kroppen minst en gång i veckan och däremellan jobba på sina problemområden. Låter ganska klokt tycker jag. Det är nog väldigt bra för en stel löparkropp.

IMG_0117

Jag tycker verkligen att det är perfekt att gymmet erbjuder ett sådant här pass. Likväl som man kan googla fram coreövningar att köra hemma så är det ju inga problem att foamrolla hemma, men jag gillar att ha någon som leder, då vet jag att det blir rätt och bra.

Det sägs att Trigger Point ska påskynda återhämtning och förebygga skador, och det är ju saker man gillar, så visst borde jag kunna offra en halvtimme i veckan för en ordentlig genomkörare? Det är ju bara det där att det gör så enormt jäkla ont…

IMG_0118
Den lilla bollen gillar jag ändå mer än foamrollern. Den är kanon för att hitta ömma punkter i fötterna. Har man en tennisboll hemma så ska det fungera lika bra. Testa! Så ont och så skönt.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Reach Your Goal
    12 augusti, 2015 at 20:57

    Det är verkligen galet hur ont det kan göra. Jag har också en foamroller hemma och brukar plocka fram den med jämna mellanrum, men inte alls så ofta som jag borde, brukar rulla benen (lår framförallt) och ryggen. En liten boll har vi också, perfekt för att hitta ömma punkter som du säger, använder den på mitt problemområde (ryggen). Kan bli galen på tjejen i appen jag använder för att hon ser så oberörd ut när hon rullar på sin foamroller.. haha 😛

  • Lämna en kommentar

    %d bloggare gillar detta: