Allt och inget

Studiedag i Göteborgs skärgård

IMG_0241

Det finns ju ändå klara fördelar med att sommaren kom så sent, till exempel att det är riktigt varmt och gott när vi har studiedag i skärgården. Något som för övrigt känns otroligt lyxigt när man jobbar som lärare i kommunal skola, att få åka iväg med båt och ha världens mysigaste studiedag.

Vi åkte till fyrön Vinga, allra längst ut i Göteborgs skärgård. Vi tog en guidad tur där och det visade sig att det finns mycket intressant historia på ön, men för mig var den innan mest känd som det ställe där Evert Taube växte upp. Mäktigt att gå i en sådan herres fotspår! Har nynnat på ”Balladen om briggen Blue Bird av Hull” nästan hela dagen. Det var ganska häftigt att gå upp i fyren också, där fick man en fantastisk utsikt över Vinga och mot andra delar av skärgården (se översta bilden).

Såklart började jag också spana efter var man skulle kunna springa på ön, och det fanns några stigar här och var, men bäst är det nog att traska omkring på klipporna där. Ön är ungefär en kilometer lång, så går man några varv kan man ju få till ett bra pass. Och ja, jag skulle kanske kunna tänka mig att springa runt där lite också… Men frånsett det, helt klart värt ett besök om du inte har varit där. Skulle lätt kunna tänka mig att hyra en stuga där en vecka eller så under sommaren.

Är riktigt tacksam för denna dagen, det är precis vad man behöver innan det är dags att dra igång ett nytt läsår, och tyvärr något som vi får alldeles för sällan. Vi lärare är inte bortskämda med resor direkt!

Det här med att bo i kuststad förresten, har alltid bott på kusten (Luleå, Málaga, Umeå, Göteborg) och har svårt att föreställa mig något annat… Det är ju så himla vackert. Är så himla positiv idag alltså!

IMG_0212 DCIM131GOPRO IMG_0233 IMG_0239 IMG_0286 IMG_0292

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Kari
  17 augusti, 2015 at 17:37

  Jag hoppas att det här betyder att livskrisen börjat gå över – för då finns det hopp om att min också går över snart!

  Annars blev jag sjukt sugen på att upptäcka Göteborgs skärgård nu, där har jag aldrig varit. Sådana där öar är som gjorda för att simma runt.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 augusti, 2015 at 17:47

   Alltså så lustigt. Jag tänkte på dig när vi åkte med båten därifrån!

 • Reply
  Stina - itsallaboutmovement
  17 augusti, 2015 at 20:25

  Underbart vackert! Vatten är magiskt. Kan inte föreställa mig att inte bo vid vatten.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 augusti, 2015 at 17:48

   Eller hur! Även om jag inte alls är ofta på havet så jag vill jag liksom ha det där. Det är ju fint att titta på!

 • Reply
  Reach Your Goal
  18 augusti, 2015 at 07:12

  Å så fint 🙂 Låter som en härlig dag. Jag förstår vad du menar med kusten, en dag kommer jag bo vid havet igen, växte upp utanför Umeå och havet och kusten är något jag verkligen saknar.

 • Reply
  Anne
  18 augusti, 2015 at 08:35

  Vilken underbar miljö!
  Kusten är ju fantastisk. Vi har Östersjön bara ett par hundra meter bort.
  Springer längst strandlinjen nästan vid varje runda, men man blir ju lite hemmablind. Idag ska jag verkligen passa på och SE det jag springer förbi…

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 augusti, 2015 at 17:49

   Jamen visst är det så, att man blir hemmablind. Ibland får man påminna sig om vad man har nära!

 • Reply
  Mari
  18 augusti, 2015 at 08:42

  Otroligt fint! Skärgården i sitt esse 🙂

 • Reply
  "Det var dans på Brännö brygga, tralala" - Träningsblogga
  25 juni, 2016 at 12:11

  […] ut till skärgården en gång med jobbet, då till ön vi alla förknippar med Evert Taube – Vinga. Det var galet fint där, kan rekommendera en tur […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: