Löpning

Ormsalvan värmer gott

Nämnde att mina benhinnor trilskades lite häromdagen när jag sprang. Då tipsade Linnéa om att smörja benen med ormsalva, och jag är ju inte den som är den och tackar nej till tips, så jag drog direkt till Apoteket efter jobbet igår. Jag må vara livrädd för ormar men lite ormsalva kanske inte skadar ändå.

Har ingen aning om det fungerar för mig, men ormsalvan jag köpte är officiell leverantör till Lidingöloppet, så någon effekt borde den ju ha. Och så luktar den så gott också att jag vill ha med mig tuben överallt för att kunna ta upp och lukta hela tiden. Får barndomsflashbacks när jag luktar på den. Vad luktar den? Jenka, typ?

Förutom ormsalvan försöker jag foamrolla en del, och springer numera alltid i kompressionsstrumpor. Inbillar mig att det förebygger skador litegrann… Vem vet? Har du några andra tips? Säg inte vila bara, för sådant gillar jag inte.

IMG_0333

 

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  19 augusti, 2015 at 20:56

  Men åååh, JENKA! Vilken nostalgi! 🙂
  Får nog traska iväg och köpa lite ormsalva till min fu**’ing vad?! 😉

  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   20 augusti, 2015 at 14:55

   Jenka, så sjukt gott! Och Shake! 😀
   Ja, traska nu iväg till Apoteket. Även om det inte funkar så luktar det ju gott 😉

 • Reply
  Fredric
  20 augusti, 2015 at 01:59

  Tigerbalsam var populärt förr, och tigern är mycket mindre vanlig i Sverige än ormen 😉

 • Reply
  kirsti
  20 augusti, 2015 at 07:22

  Ååå denne må jeg prøve. Den salven jeg har lukter ikke godt! Men det funker med sånne produkter syns jeg. Løsner opp litt. Det kan være en ide å bytte på sko når du løper om du ikke allerede gjør det. Samme sko belaster samme sted. Jeg løper stort sett ikke i samme sko to ganger på rad (har to par som jeg bytter på).

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   20 augusti, 2015 at 14:57

   Klokt att byta skor!
   Jag har två par, men oftast blir det ändå att jag väljer samma hela tiden… Får skärpa mig med det!

 • Reply
  Linnea
  20 augusti, 2015 at 09:02

  Vad kul att du testade, hoppas det gör underverk för dig med! Om dina benhinnor fortsätter krångla så tycker jag du ska testa akupunktur. Det gjorde jag nör jag knappt kunde gå efter en mil på asfalt. fyra behandlingar tog det och nu kan jag springa hur mycket som helst utan ont i benhinnorna. I kombination med ormsalvan då. 🙂

 • Reply
  therese
  20 augusti, 2015 at 10:02

  Magnesiumsalva kan du testa, har en vän som lider av benvärk nattetid och hon smörjer in benen varje kväll och har kunnat skippa värkmedicinen eftersom salvan hjälpt. Men det är ju individuellt, hjälper såklart inte mot allt.

 • Reply
  Åsa
  20 augusti, 2015 at 10:15

  Glöm inte att stretcha benhinnorna också! Kolla här: http://gymglam.se/stretcha-benhinnorna/
  Ormsalvan finns i flera olika varianter med lite olika syften. Lyssnade på Marathonpodden som fördjupade sig i de olika salvorna. Går säkert att surfa upp!
  Förr var det något från orm i salvan! Dock inte längre. Tack och lov!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   20 augusti, 2015 at 15:00

   Haha ja, jag klarar mig gärna utan själva ormen 😉
   Tack för länk och Maratonpoddtips!

 • Reply
  Katta
  20 augusti, 2015 at 15:33

  Jag har ont i vaden efter senaste löppassen. Himla bra tajming inför TV. Men jag kör med liniment – kanske ska köpa mig en tub ormsalva också.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   20 augusti, 2015 at 17:04

   Så segt att man ska hålla på och få ont bara för att man springer! Hoppas det hinner gå över innan vikingen!

 • Reply
  Lina
  20 augusti, 2015 at 17:15

  Smart tips du fick om att byta skor mellan varven. Det ska jag oxå ta till mig. Ormsalvan oxå 🙂

  Själv har jag väl inga tips direkt. Kanske du sprungit för mycket på asfalt? Har du provat ut sko efter löpsteget? Det gjorde skillnad på min fotisättning, men jag vet inte hur/om det kan påverka just benhinnorna.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   20 augusti, 2015 at 22:05

   Tror definitivt att det kan ha med asfalten att göra, jag håller mig borta från skogen den här tiden på året eftersom jag är livrädd för ormar… Larvigt, jag vet…

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: