Intervallpass Löpning

Ett sista pass inför Midnattsloppet

Torsdag och sista passet inför Midnattsloppet är gjort.

Det är definitivt svårare för mig att ta mig ut och springa nu när semestern är slut, men lite karaktär får man ju ha. Det är fortfarande sådana där galet varma och fina sommardagar nu, så löpningen fick förstås vänta till kvällen då det svalnat av lite (till 24 grader, shit pommes så härligt varmt trots kl 20).

IMG_0366 DCIM131GOPRO
Enligt planen skulle det bli ett snabbt pass alternativt några slags intervaller, och när jag svängde upp i en backe i en ”skog” mitt i stan som jag aldrig sprungit i tidigare var det tydligt att det var backar och trappor som gällde ikväll. Igen. Har tydligen fastnat för det. Tänker att det knappast kan skada eftersom det blir mycket backe på Midnattsloppet.


IMG_0360

Det är verkligen inte svårt att få till ett bra backpass när man bor så här på ett berg som jag gör. Tänkte ungefär så här: Springer snabbt uppför varje backe och så får vi se hur det går. Det visade sig ju att ungefär allt häromkring är uppförsbackar. Om man nu inte springer åt andra hållet, men nerförsbacklöpning känns på något vis inte lika effektivt.

Och nya ställen att springa på gav mig nya vyer att titta på, och sådant är ju alltid trevligt. Ett godkänt träningspass ikväll, trots att jag rapade mikropizza nästan hela tiden.

IMG_0365 blogg7-001

 

Som sagt, det fick bli sista passet innan Midnattsloppet. Klart jag önskar att jag hade tränat mer och så vidare och så vidare, men det gör man ju alltid. Nu får det bli vad det blir. Runt lär jag förhoppningsvis ta mig i alla fall, men vi får se hur snabbt det går. De lovar riktigt varmt till lördag kväll också, så det lär bli en grymt kul upplevelse med massa folk längs banan och öldoftande hejarop på Andra långgatan. Längtar!

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Cecilia
  21 augusti, 2015 at 07:53

  Dessa sköna kvällar alltså 🙂 Lycka till på Midnattsloppet!!

 • Reply
  Frida Matsdotter
  21 augusti, 2015 at 08:53

  Vilken härlig kväll! 🙂 Lycka till på loppet!

  //Frida

  http://matsdotter.shapemeup.se

 • Reply
  kirsti
  21 augusti, 2015 at 10:31

  Å så deilig at dere har ordentlige sommerdager. Jeg henger bakpå med intervallene frem mot København halvmaraton. Må komme meg ut i helgen.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   21 augusti, 2015 at 18:57

   Å men åh så kul med Köpenhamn halvmaraton! Vill också springa det! Jag är dock inte riktigt i form för en halvmara tror jag… 😉

 • Reply
  Johanna
  21 augusti, 2015 at 10:49

  Blir ju sugen på Midnattsloppet då alla bara postar om det 😀 Får nöja mig med Color Obstacle Rush (5 km) imorgon istället. Men jag har inte glömt att det även finns Midnattsloppet i Helsingfors… 😀

 • Reply
  hopihopi
  21 augusti, 2015 at 11:25

  Åh vad kul med lopp igen! Lycka till 🙂

 • Reply
  Hanna
  22 augusti, 2015 at 05:43

  Vilket härligt pass. Lycka till på loppet.

 • Reply
  Fredric
  22 augusti, 2015 at 11:20

  Du är väl förberedd för midnattsloppet! Jag håller mina tummar för att det ska gå bra!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   22 augusti, 2015 at 13:00

   Jag känner mig inte så förberedd som jag skulle vilja, men det gör man nog aldrig… (?). Tack för tummarna! 🙂

 • Reply
  Rund är också en form!
  22 augusti, 2015 at 12:06

  Det kommer gå kanonbra! Du får ju springa. Bara det. 🙂
  Kram M

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: