Löpning Lopp

Midnattsloppet Göteborg 2015

IMG_0429

Det är alltid en lång dag, den där då man väntar på att springa Midnattsloppet på kvällen. Min start gick 21:50 och jag mötte upp med bror och hans sambo ungefär en timme innan. Vi tog en groupie och pratade lite om hur nervösa vi var, men att vi inte behövde vara det. Man blir ju alltid pirrig inför lopp! Som vanligt blev det stressigt med toalettbesöket, väntar alltid in i det sista och det slutar alltid med att jag får stressa till starten.

Så kom jag till slut till startfållan och det är här (som vanligt) som all nervositet släpper och allt bara känns så himla kul. Mycket folk, mycket ljus, musik och pepp. Älskar att titta på alla som ska springa, det är så mycket förväntan hos alla.

IMG_0441 IMG_0444

 

Starten går och det visar sig att banan är ändrad från förra året, och vi börjar med att springa ett varv inne på Slottsskogsvallen. Riktigt kul att få springa på banan där, jag bara susar fram känns det som. Överlag håller jag ett rätt bra tempo (var nere på 4:40-tempo ett tag), och tänker att jag ska försöka hålla det och se om det går. Jag kanske har mer i mig än jag tror? Springer om många, och det känns så lätt!

De första fem kilometerna går på ungefär 29 minuter, inte alls bra ju. Trodde jag sprang mycket snabbare än så. Tappar modet lite när jag upptäcker det. Vet också att jag har det värsta framför mig (alla satans backar), och jag får helt enkelt börja jobba med den mentala biten (spring, bara spring, det är bara att springa). Jag springer fortfarande om folk, så jag förstår inte hur det ändå kan gå så långsamt.

Fram till backen mot Masthuggskyrkan (alltså ungefär 6-7 km) känns det ändå okej, men när jag ser backen börjar jag tvivla på mig själv. Börjar också få lite frossa, men vet att det finns en vätskekontroll så snart backen är slut, så jag kör på, fortsätter springa om folk och tar mig upp för hela backen (ca 700 meter) springandes och med livet i behåll. Häller i mig både sportdryck och vatten och tänker att snart är jag i mål.

Är jag snart i mål? Nej. De sista kilometerna är fruktansvärda. Inte nog med att jag har kört slut på mig själv redan, nu kommer resten av backarna, de som man inte tänker på eftersom man bara tänker på Masthuggsbacken, men de här backarna är tamejfan ännu värre. Försöker påminna mig om att det bara är ungefär en kilometer kvar när jag håller på att börja gråta pga ännu en backe, men det är svårt. Vill bara att det ska vara över.

Otroligt men sant lyckas jag ändå frammana någon slags sista energi när jag springer in mot målet i Slottsskogen. Tiden landar på 59,06. Under all kritik. Är så vansinnigt besviken på mig själv. Jag har inte sprungit milen så långsamt på nästan två år. Men när jag tänker efter lite mer så tycker jag ändå att jag är duktig som sprang, som inte dog och faktiskt kom på plats 4000-nånting (av 11000) så jag kom ju inte sist. Och det är en fruktansvärt jobbig bana, hälften måste vara uppförsbackar? Det ska bli kul att se hur det känns i Malmö om två veckor där höjdskillnaden på banan är 2 meter (!).

IMG_0449

 

Jag vet inte. Kanske hade jag en dålig kväll bara. Eller så var det vätskebrist. Eller så har jag helt enkelt inte tränat tillräckligt bra i sommar. Eller så gick jag ut för hårt i starten. Men även fast jag känner mig missnöjd med tiden, så var det ändå en fantastiskt rolig kväll. Det är något speciellt med Midnattsloppet. Det var fint väder så det var mycket folk ute på gatorna och hejade. Folk high-fivar och är glada. Maskeradlöparna förgyller banan. Underhållningen längs banan ger energi. Det är ett jättekul lopp, och man kan ju inte persa varje gång. Jag är glad att jag i alla fall kom in under timmen… Och nu gav detta mig en spark i baken att steppa upp träningen, det ser jag fram emot!

 

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply
  Linnea
  24 augusti, 2015 at 06:31

  Var inte besviken! Fats kah vet hur det känns. Malmömilen 2013 var ett skitlopp för mig och jag var sjukt missnöjd med tiden på 58 minuter nånting, men jag fattar inte varför egentligen! Men man sätter ju press på sig. Jag lovar dig att Malmö kommer gå mycket bättre, banan ör flack och jag har satt pb två år i rad på den. Jag ör såååååååå ledsen för att jag inte kan springa i år!!!!

 • Reply
  Anne
  24 augusti, 2015 at 09:02

  Din dåliga tid är min ouppnåeliga dröm.
  Hoppas det känns lite bättre nu!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   24 augusti, 2015 at 16:19

   Jamen alltså det är ju så, 59 minuter är ju bra… Det är bara det att det var längesen jag sprang 59 minuter på ett lopp och det gör mig så frustrerad, även fast jag vet att det är en grym tid. Egentligen! Bara att springa en mil är bra! Bara att springa är ju bra! Herregud!

 • Reply
  hopihopi
  24 augusti, 2015 at 09:32

  Det är ju en bra tid på en backig bana! Tänk bara hur du kommer att flyga fram sedan i Malmö, hur mycket lättare det kommer att kännas där 🙂

 • Reply
  poppis
  24 augusti, 2015 at 09:36

  Det är en bra tid, var inte besviken 😉

 • Reply
  Camilla Lind
  24 augusti, 2015 at 09:56

  Försök att inte vara besviken! Du kämpade superbra!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   24 augusti, 2015 at 16:24

   Ja alltså jag vet ju att jag sprang så bra jag kunde, men det är frustrerande när man trodde att man kunde mer! Blir dock peppad på att strukturera upp träningen lite bättre nu, och det är ju positivt! 🙂

 • Reply
  kirsti
  24 augusti, 2015 at 10:15

  Bra jobbet! Det er jo egentlig ingen dårlig tid! Og man lærer mye av de turene som ikke gikk som man hadde tenkt. jeg holder altfor mye igjen i starten, ALLTID! selv på trening. finner jo aldri ut hvordan jeg egentlig bør legge opp løpet. Men du som ga mye på starten lærer jo av det. Og også det med inntak av væske. Hva trenger kroppen når den pushes hardt?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   24 augusti, 2015 at 16:25

   Ja, det är så himla svårt. En hel vetenskap! Bara att fortsätta att köra på och hitta det som passar bäst för en själv, helt enkelt.

 • Reply
  Fredric
  24 augusti, 2015 at 10:36

  En bra tid i mina ögon!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   24 augusti, 2015 at 16:26

   Tack! Jamen inte är den dålig egentligen, trodde bara att jag hade mer i mig. Taggad på att lägga om träningen lite nu! 🙂

 • Reply
  Åsa
  24 augusti, 2015 at 12:36

  Ida Ida Ida, jag vet så väl. Huvudet, detta jäkla huvud, som plötsligt lägger av. Som får oss att kasta in handsken, att längta tills att det ska ta slut, som ger oss tårar i ögonen för att det är så vidrigt.
  Jag upplevde samma sak förra veckan. Då var det huvudet som gav upp och som fick mig att undra om jag någonsin skulle gå i mål.
  I lördags var det min kropp. Det är faktiskt oerhört mycket lättare att hantera. Den kan man lättare träna upp. Att träna huvudet är mycket svårare.
  Men jag tycker att du gjorde ett fantastiskt bra jobb! Det är en vidrigt jobbig bana, som, precis som du säger, innehåller mer backar än vad man tror. Sista biten, från Första långgatan till målet, är vidrig. Du gjorde det under timmen. SÅÅÅÅ BRAAAAAA!

  Själv var jag långt från under timmen. Men nöjd ändå.

  Du persar säkert i Malmö. Grymt avis!

  Så heja dig!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   24 augusti, 2015 at 16:31

   Tack snälla för dina ord!
   Visst är det så att huvudet är en jäkel. Egentligen njöt jag väldigt länge av loppet, det var ungefär när jag insåg att jag skulle springa på sämre tid än jag gjort tidigare som huvudet började bråka som mest. Som att det egentligen spelar någon roll! Så dumt!
   Nu är jag iaf taggad på revansch i Malmö! 🙂

 • Reply
  Mia
  24 augusti, 2015 at 15:55

  Håller med om det där med årets längsta dag. Jag hann besöka två olika stränder med familjen samt gå på stan… Haha. Inte den uppladdning man är van vid. Väl kämpat i skymningen. Det var verkligen ett jättekul (och svinjobbigt) lopp!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   24 augusti, 2015 at 16:32

   Jättekul och svinjobbigt – hear hear! Undrar varför jag utsätter mig för det varje år. Förmodligen för att det ju är jättekul. Och svinjobbigt är också kul, så här i efterhand. Typ. 😀

 • Reply
  Att lyssna på kroppen |
  24 augusti, 2015 at 20:35

  […] gissar att jag helt enkelt inte är helt återhämtad efter urladdningen som Midnattsloppet ändå var, så jag tänker vila från löpningen ett par dagar nu. Och försöka ta mig i säng […]

 • Reply
  Rund är också en form!
  24 augusti, 2015 at 22:08

  Alltid spännande att läsa racerapporter! Tycker du ska vara nöjd, även om jag förstår frustrationen. Det låter som en grymt jobbig och backig bana. Revansch på flacken!! 🙂

 • Reply
  Mari
  25 augusti, 2015 at 16:29

  Du kämpade på bra, tycker du ska vara nöjd och glad. Snart får du göra det igen =)

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 augusti, 2015 at 21:41

   Tack 🙂 Jag vet ju ändå att jag gjorde mitt bästa, och det ska man egentligen alltid vara nöjd med. 🙂

 • Reply
  Therese
  26 augusti, 2015 at 15:50

  Bra krigat! Dagsformen kan man inte göra nåt åt och ibland är inte kroppen eller huvudet på topp. Kanske fick du iaf lite mer erfarenhet av lopp och nästa gång kan du göra annorlunda. Jag vet precis hur det känns att bli besviken, missade mitt tidsmål med 15 sek på förra årets tjejmil och grät av misslyckande trots jag satte personbästa med över 3 min. Vi ska inte vara alltför hårda mot oss själva och det kommer massor med nya chanser att genomföra bra lopp och grymma prestationer! ? Mvh Therese

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 augusti, 2015 at 17:40

   Jamen visst är det så!
   Jag påminner mig själv då och då om att jag är en vanlig motionär och jag behöver egentligen inte leverera varje gång – fast det vill man ju! Tur att det finns lopp att springa lite hela tiden så man ofta får nya chanser 🙂

 • Reply
  Dags att öka! |
  28 augusti, 2015 at 05:02

  […] milform vågar jag inte riktigt hoppas på ett personbästa, men det ska väl i alla fall gå snabbare än i Göteborg. Det borde gå om ingenting drastiskt […]

 • Reply
  Hanna
  28 augusti, 2015 at 09:03

  Bra jobbat! Tycker du kan vara nöjd ändå. Du gav dig ju inte.

 • Reply
  Midnattsloppet ikväll! - Träningsblogga
  20 augusti, 2016 at 15:38

  […] 2015 Göteborg 2015 Göteborg 2014 Göteborg […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: