Allt och inget

Dags att planera

Även om det har varit jätteskönt att träna bara på känsla ett bra tag nu, så märker jag att jag inte nått de resultat jag vill med träningen, och nu när jag har börjat jobba igen har jag så mycket svårare för att ta tag i den. Därför tänker jag börja planera träningen mer och mer. Dvs: bokar jag in ett pass på Sats-appen så går jag på det passet, jag bokar inte av två timmar innan för att jag känner mig trött. Ska jag ut och springa så ska jag ut och springa och står det intervaller så ska det vara intervaller.

Sedan är det klart att jag kommer att lyssna på kroppen, men inte så mycket att den får hoppa över ett pass bara för att den känner sig lite trött efter jobbet. Inte okej!

När jag tränade för Göteborgsvarvet fungerade det väldigt bra för mig att följa ett program. Det är klart att det känns tungt att dra ut och springa 12 km när det har varit tufft på jobbet, men i regel blir det ju bra när jag tar mig ut, så lite tvång kanske kan vara bra för mig nu.

Jag är så glad över att jag har hållit igång med träningen i över två år nu, det gör att jag kan testa lite så här ibland. Att träna efter ett strikt träningsprogram, att gå på känsla – det spelar egentligen ingen roll, jag vet att träningen i alla fall blir av. Mer eller mindre. Nu vill jag testa mer. Eller ja, framförallt strukturerat. Jag är rätt prestigelös också, funkar detta inte så kommer jag tänka om utan att känna mig misslyckad. Jag tror att det är nyckeln till att inte ge upp när det känns motigt – att det är okej att det blir som det blir.

Med det sagt: nu ska jag planera lite! Stay tuned.

DCIM130GOPRO

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Camilla Lind
  26 augusti, 2015 at 06:34

  Det kommer du fixa hur bra som helst! Jag följer en plan varje vecka men ändrar om det behövs men svårare att boka av eller strunta i det när man har skrivit ner det.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 augusti, 2015 at 17:35

   Jamen jag tror nog att det kan bli bra, i dagsläget bokar jag av pass till höger och vänster och det känns inte så bra…

 • Reply
  Linnea
  26 augusti, 2015 at 09:48

  Låter toppen! Ibland är det lätt att hamna i samma lunk, man måste ju utmana sig!

 • Reply
  Rund är också en form!
  26 augusti, 2015 at 11:09

  Klok inställning! Man måste kunna tänka igenom om man märker att det funkar (eller inte).
  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 augusti, 2015 at 17:36

   Precis. Intressant också att se vad som händer när man tänker till lite 😉

 • Reply
  jeanna - bliss junkie
  26 augusti, 2015 at 16:09

  Vad har du för mål?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 augusti, 2015 at 17:37

   Jag har några mil-lopp inplanerade nu innan det blir vinter, så jag skulle nog vilja bli lite lite snabbare på milen. Det är iaf målet för den närmsta framtiden 🙂

 • Reply
  Fredric
  26 augusti, 2015 at 16:32

  Ska du bli en bättre löpare måste du träna mer, svårare är det inte!

 • Reply
  Stina - itsallaboutmovement
  28 augusti, 2015 at 08:25

  Lycka till med planeringen! Det kommer säkert löna sig.

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: