Löpning

Trägen vinner

Jamen det är ju ingen hemlighet att det gått lite trögt med löpningen de senaste veckorna. Och så en kass runda igår, och man känner ju att man bara vill ge upp. Men det gör man ju inte! Trägen vinner, osv. Även om det satt långt inne att ta sig ut idag, så lyckades jag till slut och bestämde att jag skulle springa minst 8 kilometer. Av någon anledning bestämde jag också att jag skulle springa till Göta Älvbron. Förhoppningsvis också springa över den om jag orkade. Var kom det infallet ifrån? Har liksom sprungit över Göta Älvbron en enda gång och det var på Göteborgsvarvet 2014. Men det är klart, det är ju bara 266 dagar kvar till Göteborgsvarvet 2016, så man måste ju börja förbereda sig.

Ni vet den där goa känslan när man just i början av passet känner Jaaaa, idag känns det så sjukt bra, kommer gå hur bra som helst detta. Känner ni igen den? Ofta blir det ju inte hur lätt som helst, men ibland vet man bara. Inte ens de första två km var jobbiga idag. Allt kändes bara rätt. Så jag sprang till Göta Älvbron and then some.

DCIM131GOPRO DCIM131GOPRO DCIM131GOPRODCIM131GOPRO DCIM131GOPRO

 

Det blåste ju rätt bra där uppe på bron, och så fick jag nästan panik när jag tittade ner och började inbilla mig att bron skulle rasa, men annars var det lugnt. Nämen det blev ju en så himla härlig löprunda att jag inte kan beskriva det i ord. Efter jag hade sprungit över bron och tillbaka tog jag en sväng som efter ett tag var lite av en återvändsgränd så jag var tvungen att springa exakt samma väg tillbaka, men inte ens det störde mig. Det blev 12 km, och jag hade nog kunnat fortsätta ett tag till.

Alltså man vill ju inte att det ska gå dåligt med löpningen, men när det har gjort det ett tag och man sedan får till en sådan här kanonrunda: då fattar man ju vad det är man har saknat. Löpning kan vara så sjukt magiskt! Eufori! Halleluja! Världens bästa lördagsnöje!

Och 12 km då. Det var inte igår. Det gick inte så himla fort men det var så himla njutbart. Egentligen är jag nog ingen snabblöpare, egentligen är jag nog en sådan som gärna är ute länge istället. Längtar tills ormarna går och lägger sig för vintern så jag kan börja springa långa långa pass i Skatås igen.

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Saras träningsblogg
  30 augusti, 2015 at 11:52

  Åh så underbart! Älskar sådana rundor!!! ?

 • Reply
  Camilla Lind
  30 augusti, 2015 at 16:00

  Ojoj, så härligt det lät! Nu blev jag ju springsugen igen 🙂

 • Reply
  Cicci
  31 augusti, 2015 at 14:52

  Jag hoppas inte det är eventuella ormar som håller dig borta från Skatås? Springer där flera gånger i veckan, men har inte sett en endaste orm… något rådjur, harar och en massa galna cyklister dock 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   31 augusti, 2015 at 19:27

   Jo lite därför är det tyvärr… Jag är helt larvig när det gäller det där. Har sett en orm i Skatås, och den skrämde mig liksom därifrån… Sämst!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: