Annan träning än löpning

Åka skidor inomhus

Sedan inte alltför länge står Göteborgs Nya Arena (som tydligen redan har bytt namn, till Prioritet Serneke Arena) klar. Jag har inte varit dit, men den ska tydligen vara rätt maffig. Nordens största multisportanläggning heter det på hemsidan.

Det finns en sak jag tycker är riktigt häftig (utan att ha sett den på riktigt) och det är skidanläggningen. Man kan alltså åka längdsskidor där året runt. Fantastiskt! Men nåja. Jag i min enfald tänkte att det ju kan vara en kul helgaktivitet ibland, att ta en runda på skidor. Det är ju trevligt och bra träning och så. Men alltså. Det är ju långt ifrån gratis! En ynka timme kostar 200 kronor och då måste man ju hyra skidor också om man inte har sådana. Ett månadskort går på 1495 kr och för ett årskort får du punga ut 4995! Det är ju lika dyrt som på vilket dyrt gym som helst. Bra grej dock för de som satsar på skidåkning, men lite väl dyrt för en timmes snurrande på samma kilometerspår för oss som bara vill åka för att åka. Skulle eventuellt kunna tänka mig att betala för något slags klippkort, engångspriset är ju för dyrt och köper man månadskort måste man ju åka varje dag. Men klippkort verkar de inte satsa på.

Jag vet inte. Det är kanske för att jag är från Norrbotten där jag alltid har haft gratis snö ganska många månader om året. Tänker liksom att längdskidåkning är typ världens billigaste sport när man väl har köpt skidorna.

Bloggiga bilder

En gång när jag åkte skidlopp.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mari
  31 augusti, 2015 at 16:41

  Kul med ett sådant ställe, men oj så dyrt. På en timme hinner en inte så mkt. Hm.. men säkert kul att testa.
  Hoppas veckan startat fint =)

 • Reply
  Camilla Lind
  31 augusti, 2015 at 18:33

  Mm, håller med om priserna. Gissar ändå att det kommer vara proppfullt av Vasaloppsåkare… som skidtunneln i Torsby.
  Nä, tacka vet jag riktig snö 😉

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: