Annan träning än löpning Yoga

Yogapremiären

Javisst, jag har testat yoga ett par gånger förut, men jag ser kvällens pass som den riktiga premiären, för det är ju nu jag ska börja med yoga på riktigt! Det är nu det ska bli en del av min träningsrutin, en del av mitt liv, det är nu jag ska inse hur fantastiskt yoga är och hur bra det är för min stela löparkropp!

Och jag förstår, jag förstår verkligen att ni sitter som på nålar och vill veta hur det gick. Jag ska inte hålla er på halster längre. Jag ska berätta!

Klassen som hade premiär idag heter alltså Yoga for Athletes. Kändes lämplig tyckte jag, då det lät som att vi som helst tränar annat skulle kunna platsa in där. Nu visade det sig att typ alla som var där verkade vara värsta yogaexperterna, så jag kände mig som den jättenybörjaren jag är. Instruktören inledde med att förklara att här var det mycket mycket mindre mindfulness än på andra yogaklasser och istället mer fokus på vissa typiska positioner som är bra för idrottare. So far, so good. Hon var riktigt bra också då hon förklarade varför en viss position var bra för t.ex. en löpare eller fotbollsspelare.

Jag insåg ju ganska snabbt att det inte var fråga om något lull-lull och ligga och vila i en timme, som är lite min fördomsbild av yoga (förlåt). Näpp, det var riktigt tungt och svettigt emellanåt och det var gott. Hade sådan satans träningsvärk från igår, men det var ju bara riktigt skönt att sträcka ut den onda kroppen.

Fantastiskt bra pass för en som mig. Enkla positioner, inte så lång tid i varje position och jag fattade också varför jag skulle utsätta mig för dem. Kommer absolut gå på detta fler gånger. Ska nog också testa några andra yogaklasser för att se om jag kan börja gilla den där mindfulness-grejen också. Nåväl, vi får se. Är i alla fall riktigt nöjd över att jag inte så att säga dog tråkdöden, tänker snarare att jag kan gå på detta pass åtminstone en gång i veckan. Fattar grejen!

En annan som har varit på yoga är Maria, och som vanligt beskriver hon saker och ting så där fyndigt att man bara sitter och småflinar.

Lite nöjd!

Lite nöjd!

 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Madde
  31 augusti, 2015 at 20:30

  Finns mängder av olika yogaklasser och själv älskar jag yinyoga.. Lugn och mer stretch ?

 • Reply
  Rund är också en form!
  31 augusti, 2015 at 20:37

  Härligt! Och jodå, det finns lugn yoga, (men den kan ändå vara mentalt jobbig) och fysiska varianter. Bra med variation även där. I alla fall innan man hittar det man gillar bäst. 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   31 augusti, 2015 at 21:05

   Precis! Är iaf glad att jag testade denna, för den gillade jag faktiskt. Ska bli kul att testa några andra också 🙂

 • Reply
  Heidi
  1 september, 2015 at 07:35

  Låter som ett riktigt superpass för oss löpare! Jag gör helst yoga hemma i vardagsrummet med hjälp av youtube videon men det där passet hade jag gärna testat 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   1 september, 2015 at 18:30

   Ja, det var riktigt bra alltså. Faktiskt nästan så jag längtar till nästa gång 🙂

 • Reply
  Frida Matsdotter
  1 september, 2015 at 14:07

  Va kul, min yogakurs började äntligen igår. Så det var visst yogapremiär för oss båda 🙂

  //Frida

  http://matsdotter.shapemeup.se

 • Reply
  Fem i topp - Träningsblogga
  31 december, 2015 at 00:12

  […] Yogapremiären Här hade jag just testat på SATS nya koncept ”Yoga for Athletes”. Anna hade också gjort det och hade en något mindre positiv upplevelse än mig, och tack vare hennes länk trillar det då och då fortfarande in folk till detta inlägg. Det var nog för övrigt första och enda gången jag gick på Yoga for athletes tror jag? […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: