Annan träning än löpning

Kanske dags att dansa igen

Jag dansade flamenco i fyra terminer. Jag blev aldrig särskilt bra. Jag har kanske inte världens bästa koordination, men framförallt berodde det nog på att jag ”glömde” att träna mellan kurstillfällena. Sämst, jag vet. Anledningen till att jag ”glömde”, var för att jag hade så mycket annan rolig träning jag ville köra. Löpning förstås. Och så vara på gymmet. Den där uppbokade flamencokvällen en gång i veckan tog så mycket tid, inbillade jag mig. Så till slut bestämde jag mig för att ta en paus från flamencon.

När det begav sig

När det begav sig

Min kärlek för löpning är fortfarande störst, men jag börjar sakta bli lite sugen på att ge mig på den där dansen igen… Så nu är frågan: dedikera måndagskvällarna till flamenco? I så fall måste jag dock ge mig fasen på att ta mig tid att träna hemma emellanåt också, för det är så otroligt tråkigt att komma till lektionerna och inte hänga med. Och så är det ju så roligt att lära sig nya saker, jag vill ju kunna stampa loss och flamenco är så himla kul när man känner att det funkar. När fötterna plötsligt gör det huvudet vill. Det är inte lätt, men livet är ju inte lätt. Ah, total beslutsångest nu!

För övrigt så kan jag tipsa om World Dance Company om du bor i Göteborg och vill lära dig något nytt. Det är kul att även som vuxen få vara nybörjare och gå på träningar så där. Och sedan får man avsluta terminen med en uppvisning också. Precis som det är för barn, tihi! Skolan har inte bara flamencokurser utan en himla massa annat också. Spana in vetja! Kurserna drar igång nästa vecka, så än är det inte för sent att anmäla sig (fast det börjar väl bli dags).

Åh, vad ska jag göra? Bestäm åt mig!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  hopihopi
  1 september, 2015 at 19:31

  Jag tycker att du ska börja på flamenco, hälsningar den som älskar all form av dans 🙂 Själv går jag på zumba på tisdagar och gillar det starkt, så får jag en blandning av olika danser

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 september, 2015 at 15:46

   Åh, skulle så gärna vilja gilla zumba! De gånger jag varit har jag bara blivit frustrerad över att det går för snabbt och man inte hinner lära sig stegen innan det är dags för nästa… Kanske kräver några gånger innan man börjar gilla?

 • Reply
  jeanna - bliss junkie
  2 september, 2015 at 10:06

  Tror att det är sååå nyttigt för hjärnan att dels lära sig nya grejer och dels få kämpa lite med koordination och så /mvh världens mest okoordinerade kropp, men ändå… Jag säger go, go, go!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 september, 2015 at 15:47

   Ja, jag tror du har en poäng! Om inte annat så är det ju bra träning för tålamodet… 😀

 • Reply
  mari
  2 september, 2015 at 10:20

  =) Wow, vilken snygging. Och jag säger som Jeanna, tror kroppen behöver lära sig en massa nya grejer. Oavsett hur duktig en är.

 • Reply
  Veckan som gick och veckan som kom |
  7 september, 2015 at 13:20

  […] Flamenco (kursstart, tjoho! Lite nervöst dock, minns jag någonting alls?) Tis: Vila (föräldramöte på […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: