Löpning

Vacay! Mot Malmö!

Sådärja. Nu börjar det vara dags för mig att bege mig mot tåget som tar mig till Malmö. Väl i Malmö blir det direkt till att leta upp Stadium för att hämta ut tröja och chip, innan jag checkar in på hotellet. Börjar bli riktigt taggad för denna lilla semester nu! 

När jag sprang Midnattsloppet i Göteborg för två veckor sedan var min strategi att köra på och se om det gick. Det gick ju sådär. Med tanke på hur mycket backar det är på banan i Göteborg var den strategin inte jättesmart. I Malmö har jag därför en helt annan strategi, även om banan är totalt flack. Jag kan bara inte maxa i 10 kilometer. Det går inte – inte om jag vill kunna njuta lite av upplevelsen också.

Alltså, kvällens kom-ihåg-lista:

 • Gå ut lungt.
 • Sicksacka inte så mycket bland folket i starten, det kommer säkert jämna ut sig ändå och tar bara onödigt mycket energi.
 • Öka om det känns bra efter en 4-5 km.
 • Drick vatten vid någon av kontrollerna. Drick absolut inte sportdryck, magen kan bryta ihop.
 • Spara krafter så känslan är stark när det är dags att springa över mållinjen.

Det är planen. Vi får se om den håller. Musik kommer jag att ha med mig, men låter underhållningen efter vägen underhålla mig på sina håll. Det hade varit kul att persa, men jag lägger nog fokus på att ha en njutbar upplevelse istället. Snabbare än Midnattsloppet i Göteborg får vara målet, och det bör vara ganska lätt fixat. Peppar peppar osv.

Och så det här med vädret då. Tänker att det ändå inte kan vara värre än det var i Göteborg förra året då regnet till och med slog ut och ner ljustunneln i början av banan. De som sprang i de första startgrupperna fick liksom hoppa över hela tunneln som då istället låg på marken. Muntert. Vi som sprang i någon startgrupp senare slapp i alla fall det, men startade loppet genomfrusna pga ösregnet. Och det kan definitivt inte vara värre än det var på Ferruformmilen i våras, då det vräkte ner snöblandat regn dagen till ära.

Det kommer i alla fall inte att vara detta väder som vi fick under Luleå Stadsmara i maj.

Vädret till Ferruformmilen var inte att leka med. Men ”what doesn’t kill you makes you stronger” osv.

IMG_0617

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  5 september, 2015 at 08:59

  Låter som ett mycket klokt upplägg. Lycka till nu! 🙂
  Och ja, det där loppet minns jag. Du har ju tränat på dåligt väder. Malmö blir a piece of cake! 😉 Och tänk att regn (nästan) ALLTID är bättre än sol och +25 grader!

  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   5 september, 2015 at 16:22

   Jamen så är det verkligen! Och nu visar det sig att det bara ska komma något litet duggregn om ens det, så det kanske rentav blir perfekt löpväder ikväll! 😀

 • Reply
  Cecilia
  5 september, 2015 at 09:25

  Lycka till 🙂

 • Reply
  mari
  5 september, 2015 at 14:03

  Lycka till nu =) Jag hejar och tänker på dig hemifrån soffan. kraaam

 • Reply
  Stina - itsallaboutmovement
  5 september, 2015 at 17:09

  lycka till! 😀

 • Reply
  Märta Johansson
  5 september, 2015 at 20:43

  Lycka till! Och bra planerat att be om badkar på hotellrummet.

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: