Löpning Lopp

Midnattsloppet Malmö 2015

Ni vet kanske redan att jag bokade det lämpligaste hotellet för den som springer Midnattsloppet i Malmö. Startområdet låg rätt utanför entrén, vilket innebar att jag lämnade hotellrummet två minuter innan de ville ha mig i startfållan. Ingen bajamajakö eller väskinlämning, bara rätt ner och köra. Passade mig utmärkt, särskilt med tanke på att vädret var mindre trevligt: regn, blåst och ca 10 grader.

Det var härlig stämning i startfållan när skåningarna (och en och annan utomsocknes) dansade till Oh booooy, vilket vackert väder! (Oh, the irony!). Starten gick 21:40 och jag var fast besluten om att hålla min plan på att gå ut lugnt och öka senare. Det gjorde jag, men med facit i hand skulle jag ha ökat lite tidigare, men en sak i sänder – vi kommer till det.

IMG_0818 IMG_0819 IMG_0823

Regnet höll sig på en lagom nivå hela milen, det jobbiga var vinden. Nere vid vattnet var den rentav fruktansvärd, så där blev det lite kämpigt. Jag höll dock ett ganska jämnt tempo hela tiden, och jag kände redan efter 2-3 km att jag borde öka, för krafterna fanns där. Och tro mig, jag försökte. Men de som ville springa långsamt höll inte till höger, och överlag var det så trångt nästan hela vägen att det var svårt att springa om. Tack vare att jag är ganska liten lyckades jag klämma mig förbi mellan folk, men det gick verkligen inte så snabbt och smidigt som jag hade velat. Efter ett tag blev jag så pass frustrerad att jag började hata lite på Malmö och dess smala gator.

Vid 8-9 km började jag känna mig ganska sliten, och insåg att jag inte skulle kunna persa denna kväll. Sedan visade sig att det hade snurrat till i mitt huvud: jag hade för mig att jag hade ett helt annat personbästa än jag faktiskt har, och när det gick upp för mig insåg jag att chansen faktiskt fanns, så sista kilometern sprang jag över min förmåga (om man kan göra det) och här var det dessutom ganska lätt att springa om folk (de började väl också känna sig trötta och höll sig lugna?). När jag sprang över mållinjen på 55:16 var jag så utpumpad att jag var tvungen att stanna direkt, blunda och andas och be till högre makter om att inte behöva kräkas mitt i den folkmassan.

IMG_0838

55:16 alltså. Ytterst retsam tid eftersom mitt personbästa på milen är 55:13. Fyra sekunder snabbare och jag hade jublat hela natten! Nu blev det alltså inte ett personbästa, och jag förbannar de som var i vägen när jag ville springa snabbt, de mörka bitarna av banan som gjorde att jag var tvungen att sakta ner, och att jag höll på att missa vätskekontrollen så jag tappade flera sekunder på att jaga vatten. Fyra sekunder! Fyra sekunder från pers, det borde inte vara tillåtet!

Men: känslan var bra, jag kände mig ganska stark och det var skönt att få bekräftat att jag ändå är på samma nivå som förut, hade börjat inbilla mig att jag blivit en långsammare löpare än tidigare. Så jag är riktigt nöjd med 55:16!

IMG_0839

Och hur var Midnattsloppet i Malmö jämfört med det i Göteborg, undrar ni förstås? Göteborg må ha en mycket, mycket tuffare bana, men (förlåt Malmö) så himla mycket roligare. I Malmö kändes det som att jag bara sprang i mörker, såg inte någonting särskilt spännande, det var extremt lite folk ute (vilket såklart beror på vädret), och underhållningen kändes nästan obefintlig jämfört med i Göteborg. Här kändes det mest som att det enda de hade fått ut var ljusstavar och marschaller och en och annan DJ, eller så var jag bara så in the zone att jag inte märkte av något annat. Och så var det mycket mer trängsel i Malmö trots att det är fler som springer i Göteborg. För smala gator helt enkelt! Med det inte sagt att jag inte gillade detta lopp, det gjorde jag verkligen och jag skulle absolut kunna tänka mig att springa i Malmö igen. Men jag kan också rekommendera alla skåningar att komma och testa Midnattsloppet i Göteborg!

Riktigt glad att jag åkte till Malmö och sprang, det var en perfekt liten miljöombyteshelg! 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  6 september, 2015 at 18:52

  Tack för den rapporten. Gbg it is! Nära och bra! 😀
  Förstår att PB hade varit tokroligt, även om man inte tänker persa från allra första början. Men jag tänker: ”Fyra sekunder? Med den racerapporten och beskrivningen kunden du ju fixat SUB 55, Ida! (Förlåt om jag gör dig ännu mer frustrerad nu). 😉

  Bra gjort ändå! En bra känsla att du kan mer. Det bådar ju gott. 🙂

  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   6 september, 2015 at 19:59

   Alltså jag veeeeet, fyra sekunder, vad ÄR det? Och så nära sub 55! GAAAAH.
   Men… tur man inte bryr sig om resultat och sånt 😉

 • Reply
  Lars
  6 september, 2015 at 18:55

  Jag var en av de utomsocknes. Från Solna med ett sprillans nytt medlemskap i Matfors SK. (Ligger utanför Sundsvall) Jag sprang en minut snabbare än i Stockholm men där är det är också många fler backar uppför. Min kompis påpekade att de enda backarna i Malmö var de små broarna i Slottsparken över kanalen. Att jag blev av med min regnjacka i starten fanns med i kalkylen men inte den kära T-shirt jag knutit in i den. Varför lämnade jag den? Bra kämpat! Din tid får jag sikta på nästa år.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   6 september, 2015 at 20:11

   Ja, det var verkligen väl lite backar i Malmö… Nackdelen med inga uppförsbackar är ju att det aldrig blir några nedförsbackar heller. Lite så känner jag 😉
   Synd med din kära t-shirt! 🙁

 • Reply
  hopihopi
  6 september, 2015 at 20:09

  Starkt jobbat, grattis! Älskar att läsa rapporter från lopp:)

 • Reply
  Camilla Lind
  6 september, 2015 at 20:21

  Grattis! Härlig rapport! Fyra sekunder känns snöpligt såklart men jag tycker att du är grym!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   7 september, 2015 at 13:12

   Men tack! Så här i efterhand tycker jag ändå att fyra sekunder är okej… Nästa gång får det bli fyra sekunder åt andra hållet dock! 😀

 • Reply
  Anna (orka mera)
  7 september, 2015 at 08:03

  Snöpligt med 4 sekunder men jättebra jobbat ändå! Göteborg låter spännande, kanske jag som får ta en minisemester nästa år 🙂

 • Reply
  hejaerika
  7 september, 2015 at 09:10

  Du är ju grym Ida! Fyra sekunder hit eller dit..Vi kan väl konstatera att du är i toppform? ;D Grattis!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   7 september, 2015 at 13:16

   Tack snälla du! Fyra sekunder är faktiskt egentligen jättelarvigt att hänga upp sig på! 😀

 • Reply
  Johanna
  7 september, 2015 at 16:09

  Jag tycker att du kan räkna det som ett moraliskt PB för i ärlighetens namn hade du ju persat om loppet varit ett ”vanligt” millopp med normalmånga deltagare 🙂 Bra jobbat!

 • Reply
  Märta Johansson
  13 september, 2015 at 21:18

  Aaah vilka störiga 3 sekunder! Eller 4.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 september, 2015 at 21:42

   Eller hur! Intalar mig att jag inte bryr mig om tiden egentligen, men äääääsch vad det stör mig!

   • Reply
    Märta Johansson
    14 september, 2015 at 08:10

    Hade det varit flera minuter emellan hade det varit lättare att intala sig att det inte har nån betydelse, men när det är så nära är det ju bara störigt!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: