Annan träning än löpning

Veckans ”Never miss a Monday” blev terminens första flamencolektion

Det slog mig precis, att nu kommer jag Never miss a Monday på riktigt. Jag försöker leva lite enligt den devisen, och nu är det så himla bra tajmat att min flamencokurs ligger på måndagar, och den kan man ju aldrig hoppa över så nu kommer jag inte ens behöva anstränga mig för att ta mig iväg på måndagsträning. Eller jo, det kanske jag kommer behöva göra, men iväg kommer jag i alla fall!

Terminsstart på flamencon igår alltså. Har haft ett litet uppehåll så det var allt lite nervöst innan. Livrädd att jag hade glömt allt. Det visade sig att jag inte alls hade gjort det. Är det som det där med att cykla? Men jag kan ju säga så här. Sedan jag gjorde uppehåll från flamencon har mina fötter i princip inte ens sett ett par skor med klackar. De har levt i löparskor och sneakers, för så pass bekväm av mig har jag blivit. Så att klämma in de stackars fötterna i dessa skor med klack, och sedan dansa och stampa i dem i 1,5 timme: det gjorde ont för de stackarna. Den som tror att fötterna tar stryk av löpning, den har inte testat flamenco?

Efter terminens första lektion är jag glad att jag till slut anmälde mig. Det var kul, och det är kanonbra träning för både hjärnan och kroppen. Hjärnan för att den inte får slappna av en sekund pga så mycket information som den behöver skicka till kroppen, och kroppen för att… jaaa… det är svettigt helt enkelt. Och mitt i allt stampande kom jag på en världsbäst idé: tänk om jag skulle börja transportspringa från flamencon? Jag menar, då är man ju uppvärmd och klar… Och det där med två flugor i smällen, det gillar man ju.

Ruggig måndagskväll på världens bästa dansskola, i Majorna Göteborg.

Kulturhuset Oceanen i Majorna, Göteborg. Huserar bl.a. världens bästa lilla dansskola. 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  8 september, 2015 at 10:17

  Vad härligt att det kändes bra! 🙂
  Det är nog lite som att cykla… Samma med ridningen. Trots att det är 10 år sen jag slutade rida, funkar det varje gång jag sitter upp. Märkligt, men uppskattat. 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 september, 2015 at 20:55

   Ett tecken på att det aldrig är onödigt att lära sig grejer! Ehh typ 😀

 • Reply
  Anna (orka mera)
  8 september, 2015 at 10:29

  Flamencon låter ju helkul men inte skorna…. Högklackat är det oskönaste som finns. Jag hade förmodligen både vrickat fötterna och dött. Dessutom ser jag ut som Bambi när jag försöker gå med klackar… Platta skor är Guds gåva till mänskligheten, eller i alla fall till mig:)

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 september, 2015 at 20:56

   Haha, jag har varit rätt van att gå med klackar, men nu har det blivit mest löparskor och sneakers den senaste tiden… Så lite chock blev det ju 😀

 • Reply
  Fredric
  8 september, 2015 at 16:05

  Den som tror att fötterna tar stryk av flamenco, den har inte testat ultralöpning 😉

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: