Allt och inget Löpning Lopp

There is no unselfish good deed!

”There is no unselfish good deed”. Tävling! Var är det citatet från?

Nej, nu orkar jag inte vänta på era svar längre. Det är från världens bästa sitcom ”Vänner” förstås. Kommer ni ihåg det avsnittet? Joey påstår att alla goda gärningar är själviska och Phoebe försöker motbevisa honom. Alla goda gärningar är själviska för att man mår bra av att göra dem?

Själviskt eller inte, jag älskar hur Sverige visar medmänsklighet och skänker pengar och saker till människor i nöd just nu. Det är det finaste jag har sett på länge. Jag har själv en insamling öppen hos Röda korset som du gärna får skänka en slant till. Fast huvudsaken är att du gör något. Alla efter egen förmåga, såklart.

En annan fin sak för oss som gillar att röra oss i löparvärlden är ju att många lopp har anammat välgörenhetstänket. De kommande två helgerna är det just sådana lopp jag ska springa.

Imorgon är det (förhoppningsvis, förutsatt att förkylningen inte bryter ut helt) dags för Göteborgs jubileumslopp, där 50 kronor av startavgiften går till Brain Athletics, en organisation som stödjer hjärnforskningen och sprider budskapet om att fysisk träning och hjärnhälsa hör ihop. Bra va! Det går fortfarande att göra en efteranmälan om man är sugen på att springa. Nästa helg är det så dags för Fight cancer and run, där överskottet går till Jubileumsklinkens Cancerfonden.

Det ska bli kul! Otroligt själviskt av mig.

DCIM129GOPRO

 

You Might Also Like

No Comments

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: