Löpning Lopp

Göteborgs jubileumslopp

Idag var det dags för ett millopp jag aldrig har sprungit förut, nämligen Göteborgs jubileumslopp. Jag vaknade med en riktigt dålig känsla i kroppen, det är som att den där förkylningen som alla har ligger och lurar men aldrig bryter ut. Kände mig dock inte seg nog för att skippa loppet, så jag tog mig iväg till startområdet vid Stenpiren.

IMG_0992

Starten gick klockan 14:10 och den blev bra för min del. Jag höll ett lagom tempo (5:40) och folk runtom mig verkade hålla ungefär samma. Så det var bra! En sak som var mindre bra var att andningen inte alls fungerade som den skulle. Den var tung och jag fick liksom dra djupa andetag och det var ganska jobbigt. Kände alltså ganska snabbt att känslan jag haft på morgonen stämde: detta var inte en bra springdag för mig. Denna dag hade nog gjort sig bättre i sängen.

DCIM131GOPRO

Jag pinnade dock på och det kändes ändå överkomligt. Tills ungefär 3-4 km då Älvsborgsbron tornade upp sig. Det gick uppför, uppför och mer uppför på vägen till bron, och när bron kom gick det ännu mer uppför. Bestämde mig för att gå en stund, för jag ville så gärna ta mig i mål och inte bryta. Det fick helt enkelt gå hur långsamt som helst. En funktionär gick runt och peppade genom att säga att vi sprungit 5 km. Då kändes det som att det var väldigt långt att springa 5 km till.

DCIM131GOPRO DCIM131GOPRO DCIM131GOPRO DCIM131GOPRO

 

Så småningom såg jag ljuset då det var dags att springa nerför (halleluja!) och där kunde jag öka farten rätt rejält. Älskar att springa i nedförsbackar, och där fick jag tillbaka en massa tid jag slösat genom att gå.

Nere på Hisingen-sidan av bron kändes det ganska bra och jag blev pepp av att se Göteborgsvarvets blå linje. Fick flashbacks till Varvet 2014 och fick lite ny energi. Den tog dock slut rätt rejält då vi åter sprang längs älven och vinden fick mig att vilja gå igen. Jag gjorde inte det, förmodligen tack vare att det var ganska mycket folk ute och hejade där. Hade det inte varit lopp hade jag förmodligen letat upp närmsta spårvagn.

DCIM131GOPRO DCIM131GOPRO

Till slut var jag framme i målet på Lindholmen. Det var lovely. När jag segade mig uppför Älvsborgsbron trodde jag aldrig att jag skulle lyckas ta mig i mål på under timmen, så döm om min förvåning när tiden blev 58:31. Måste ha spurtat på rätt bra i nedförsbackarna, för både på bron och på flacken på Hisingen-sidan gick det riktigt trögt. Så var det dags att ta efterloppsselfien, och det var som vanligt inte så lätt. Men det är bara att kämpa på!

 

Desktop7 IMG_0999

Summa summarum: dålig dagsform, tung löpning, superfin medalj, trevligt att springa på Göteborgsvarvsmark. Och mitt största plus: fantastisk bra framkomlighet. Behövde inte trängas någonstans och kände mig heller aldrig i vägen för de som ville springa om. Det var även mycket trevligt att start och mål inte var på samma ställe. Springer säkerligen nästa år igen, och då hoppas jag på en bättre känsla i kroppen. Men just nu, med dagens förutsättningar: grymt nöjd med 58:31!

IMG_0998

 

 

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Linnea
  12 september, 2015 at 20:24

  Grymt att du kämpade på trots att det kändes skitjobbigt!!!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 september, 2015 at 11:41

   Jamen med lite vilja går det mesta iaf 🙂 Igår var viljan att inte behöva bryta, vet liksom inte hur man gör när man bryter ett lopp och vill inte lära mig det heller 😀

 • Reply
  Mia
  12 september, 2015 at 20:31

  Härligt att du fotograferade så mycket 🙂 Jag minns den där bron från förra året med avsky. Haha.. Bra jobbat!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 september, 2015 at 11:42

   Åh jag är så förtjust i min Gopro-kamera, bara att hiva upp den och så tar den bilder och man behöver inte ens sakta ner. Mycket trevligt!
   Ja, bron alltså… Fruktansvärd.

 • Reply
  Camilla Lind
  12 september, 2015 at 21:41

  Grattis! Och verkligen en fin medalj!

 • Reply
  Rund är också en form!
  13 september, 2015 at 09:24

  Bra kämpat!!
  Låter som ett riktigt trevligt lopp! Perfekt att det inte är trångt också.
  Jag blev lite sugen på att hänga med nästa år, men antar att det ev. går samma helg som Risveden (då också)? 🙁

  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 september, 2015 at 11:44

   Ja, kanske är det så… Det är så synd att så många lopp krockar med varandra den här tiden på året! 🙁

 • Reply
  Anna (orka mera)
  13 september, 2015 at 09:49

  Bra kämpat! Och snygga selfies 🙂 Blir lite nostalgisk av den blå linjen. Hänger den kvar hela året?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 september, 2015 at 11:45

   Tack! 🙂
   Jo men den hänger kvar ett bra tag alltså, alltid kul att springa på den för lite extra pepp! 😀

 • Reply
  Stina - itsallaboutmovement
  13 september, 2015 at 12:30

  Starkt jobbat! heja dig! 🙂

 • Reply
  hejaerika
  13 september, 2015 at 13:01

  Grymt jobbat igen Ida! När andningen inte funkar som den ska kan det verkligen bli supertungt att springa, och känslan blir ju därefter. Man är en extra kämpe sådana dagar! Grymt jobbat

 • Reply
  Inflation i race reports |
  13 september, 2015 at 17:53

  […] som gått. Veckans facit blev: Mån: Flamenco Ons: PT-pass (prat och styrketräning) Lör: 10 km jubileumslopp  Övriga dagar vila. Ändå en klart godkänd vecka med tanke på att jag känt mig trött och seg […]

 • Reply
  kirsti
  14 september, 2015 at 13:57

  Herlig. Bra jobbet. Noen ganger går det overraskende greit selv om formen er dårlig.

 • Reply
  Loppsäsongen 2015 – Träningsblogga
  3 november, 2015 at 20:48

  […] om jag ska skriva om vartenda ett… Så många har det ju trots allt varit, så ja… Göteborgs jubileumslopp som var en ren pärs och Running Lights blev årets sista millopp. Avslutade med ett […]

 • Reply
  Året som gick - i lopp! - Träningsblogga
  22 december, 2015 at 11:57

  […] om jag ska skriva om vartenda ett… Så många har det ju trots allt varit, så ja… Göteborgs jubileumslopp som var en ren pärs och Running Lights blev årets sista millopp. Avslutade med ett […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: