Annan träning än löpning

Dagens PT-pass med svaga armar

Idag hade jag sovmorgon, men fick ändå ställa väckaren på vanlig tid, eftersom jag hade bokat in en PT-tid på SATS. När man skaffar medlemskap där får man två PT-pass för att komma igång, och idag körde jag mitt andra.

 

IMG_1061

 

Alltså, det här med att träna med PT: så sjukt jäkla bra! Man behöver inte fundera på vad man ska göra, och sedan är det bara att göra allt hur tungt och jobbigt det än känns, för man vill ju inte stå där och vara som ett tjurigt barn. ”Idag ska vi testa pull-ups” sa fröken PT och där sattes ribban för dagens pass. Kan ju säga så här: överkroppsstyrka – den har jag ej! Vi körde en massa bra grejer med TRX och pilatesboll och gummiband och sådana där stora rep som man står och (ja, man försöker i alla fall) smäller med i golvet (sådana som jag trodde att man typ bara använde i Biggest Loser och som ser så sjukt lätta ut, men som uppenbarligen är så jäkla tunga). Ska jag summera detta träningspass kan jag säga: ja, det var skitjobbigt att schamponera håret efteråt eftersom armarna knappt gick att lyfta.

Men som sagt: att träna med PT – så himla bra. Effektivt och bra och så vet man att det ger något. Firade dagens debacel och uppenbarelse om att jag har ungefär 2% styrka i armarna med att boka in tio nya PT-pass. Så pepp på det! Fokus blir mycket överkropp, den har ju liksom glömts bort när jag bara har kört på med min löpning.

IMG_1064

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  17 september, 2015 at 19:24

  Vad kul! Det låter så himla betryggande att ha någon med som VET att det blir rätt 🙂 Jag kan ibland bli helt förvirrad när det gäller styrka, vet inte vilka rörelser jag skulle behöva och tänker att jag kanske gör saker i onödan (haha…as if) och så blir’e aldrig riktigt något med den där styrkan.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   17 september, 2015 at 20:39

   Jamen exakt så tänker (eller tänkte) jag också! Liksom: ”vad ger detta?”
   Så lyxigt att ha någon som säger vad man ska göra och kollar så att tekniken blir rätt. 🙂

 • Reply
  Reach Your Goal
  17 september, 2015 at 21:00

  Vad kul, rätt skönt är det ? dom där repen är så sjukt mkt tyngre än vad man tror ??

 • Reply
  Rund är också en form!
  17 september, 2015 at 21:32

  Älskar de där tightsen!! Märke? 🙂
  Och jaaa, de där tjocka repen. Önskar mitt gym hade såna. Har länge varit redigt sugen på att testa.

  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   17 september, 2015 at 21:43

   Du får komma och köra en provträning på mitt gym!

   Älskar också tightsen! Hittade dem på Victoria’s secret i New York. Trodde bara de hade underkläder där, men tji fick jag. 😀

 • Reply
  marinaefbg
  18 september, 2015 at 18:57

  Ja, PT is da shit! Jag har ju kört typ 30+ timmar sedan i våras, lite lätt beroende av min PT *haha* Älskar passen med honom och den energi och good feeling som det ger. Och i morgon får du nog dricka kaffe med sugrör då 😀 #denkänslan
  /marina
  http://mindrefett.blogspot.se

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 september, 2015 at 20:11

   Haha, haft det SÅ kämpigt med armarna idag. Att handla på ICA var brutalt alltså! 😀

 • Reply
  Stina - itsallaboutmovement
  19 september, 2015 at 10:19

  Kul! Och bra kämpat! Överkropp står på min lista också efter uppvaknandet på träningen i onsdags 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: