Löpning

Den stora springhösten

Jamen som du kanske redan vet har jag ju en rätt fullspäckad träningshöst. Har sprungit flera lopp redan, och har ännu fler saker på gång.

I somras hade jag lite höstångest och tänkte att jag måste boka upp hösten med massa roliga löpevent. Sagt och gjort. Och sedan dök det upp mer och mer, och man kan väl nästan säga att det började gå överstyr…

– Vad ska du göra i helgen? frågar elever och kollegor.
Så får jag fundera en stund, för det är inte alltid så himla lätt att komma ihåg vad som är när… I helgen är det dags för Fight cancer and run. Man kanske kan tro att jag börjar bli less på alla dessa millopp, men så är det inte. Är otroligt taggad för helgens lopp, och jag tänker verkligen suga ut allt ur denna tävlingssäsong. En vacker dag är den över…

Men det var egentligen inte det jag skulle skriva om. Jag skulle ju nämna The Runner’s Convention! Hur glad blev man inte där för längelänge sedan då det avslöjades att det skulle bli ett löparevent i Göteborg i höst? Så kul med något i Göteborg – allt brukar ju vara i Stockholm. Och ja, då bor jag ändå i Göteborg… Hur frustrerad hade jag varit om jag fortfarande bott i Luleå t.ex.? Det råder inte direkt någon brist på t.ex. lopp här, det har jag ju fått väldigt klart för mig i höst. Men hursomhelst, tillbaka till The Runner’s Convention. Anmälde mig för evigheter sedan, men har liksom glömt av att jag skulle maila vilka pass jag ville gå på också… Något var fullbokat, men jag är ändå ganska nöjd med vad det blev:

   1. Marcus Torgeby – Löparens hjärta (föreläsning) Markus Torgeby vänder sig till alla som har funderat på att kliva av ekorrhjulet, och ställer sig ­frågande till mycket av det som vi andra tar för självklart – inklusive den löpartrend som svept över Sverige de senaste åren.
   2. Urban Tribes – Fit 2 Run En inspirerande och fartfylld gruppträningsklass utomhus. Klassen utmanar både hjärta, kärl och muskler samt förbättrar just de egenskaper en löpare behöver utveckla; snabbhet, uthållighet, styrka, spänst och löpteknik.
   3. Krister Lindström – Människans evolution till löpare (föreläsning)
   4. Frida Södermark – Running as a lifestyle (föreläsning) Frida är en av Sveriges bästa ultralöpare och har numera löpningen som livsstil. Från att hon löpte sin första mil för åtta år sedan till att hon redan representerat Sverige i VM på distansen 100 km. Låt dig inspireras till att se möjligheterna och våga förändra din vardag.
   5. Fun Run En avslutning i sann löparanda, där både laget och jaget får sina överraskningar och ingen vet hur det hela slutar.
   6. Relax

Det ska bli riktigt kul alltså! Det blir tre föreläsningar och två löppass, och det tror jag kommer passa mig bra. Klart man vill vara med på alla träningspass men man vill ju också lyssna på inspirerande människor! Och nu är den stora frågan: orkar man springa Göteborgsvarvets seedingslopp dagen efter? …

DCIM131GOPRO

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  18 september, 2015 at 11:05

  Vi ses tyvärr inte på lördag men på runner’s convention! Kom inte ihåg vad jag anmälde mig till men något av passen borde vi väl ha prickat in samma! Är dock glad att jag slipper seedningslopp dagen efter ?

 • Reply
  Mia
  18 september, 2015 at 11:50

  Whooop! Imorgon kanske vi ses Ida. Igen. Vi brukar ju vara bra på det 🙂 Annars, lycka till!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 september, 2015 at 20:09

   Nu ligger jag här och har ont i halsen så jag kanske inte kan springa imorgon 🙁 🙁 🙁
   Men om det inte blir spring tänker jag iaf åka dit och heja! Hoppas vi ses! Då måste jag ta en selfie till bloggen med dig 😀

 • Reply
  Camilla
  18 september, 2015 at 14:01

  Låter ju superroligt! Hoppas att du bloggar lite om föreläsningarna sen, är nyfiken på dem!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: