Allt och inget

Träningsmagi 2015

Jamen så var det ju äntligen dags för Träningsevent att ta sitt pick och pack och komma förbi västkusten. De kom dessutom med ett fantastiskt urval av pass att testa på, det var oooh så svårt att välja bland allting. Jag fick ihop en ganska bra blandning (fast tre löppass i rad blev lite för mycket för mig, så jag skolkade faktiskt från ett…) Totalt fem pass och fem tränade timmar denna dag, inte fy skam att kroppen klarar det ändå. Men vi tar det väl från början!

Morning Bliss Yoga fick inleda dagen. Jag har ju lovat (mig själv) att jag ska börja yoga lite mer regelbundet i höst, så denna dag vågade jag mig faktiskt på hela två yogapass. Det första blev en bra start på dagen, kroppen blev mjuk och go. Det var inte direkt svårt, men som varje gång jag testat yoga blev jag förvånad och lite chockad över att det var så pass jobbigt. Behöver således mer av detta!

IMG_1224Bilden är visserligen från en annan yogaklass, men ja, ni fattar… 

Sedan var det dags för dagens stora utmaning, nämligen Stenåldersträning. Vi var bara fyra deltagare på den, så det var ju som upplagt för ett hårt pass. Fyra personer innebär ingen chans att gömma sig. Vi sprang en slinga på ungefär fyra kilometer, men med stopp här och där för att göra styrkeövningar av olika slag. Med hjälp av naturen förstås. Vi lyfte och kastade stenar, hoppade på och över stockar, låtsades att vi jagade hjort och satt i 90 grader mot ett träd och spejade… Skräcken blev total när jag insåg att vi skulle bära varandra (!), var helt övertygad om att jag skulle tappa någon i marken, och jag försökte verkligen komma undan, men det gick ändå! Jag klarade det! Tjohej! Både jag och instruktören blev lite förvånade…

IMG_1208Det var helt klart en fin dag för att leka stenåldersmänniska.

Nästa pass var Runners Strength, en klass som jag testat både på Sats och även på Blogger Boot Camp i våras. Precis som på BBC kände jag att detta är det bästa passet ever ever ever. Känner att jag har nytta av absolut allt vi gjorde där i min löpning framöver. Sedan att självaste grundaren av Urban Tribes höll i passet gjorde ju inte saken sämre direkt. Var så sjukt pepp och det var också alla andra som körde passet. Sådan energi! Och så fångade Sofia mig på bild i den mest smickrande av positioner.

runnersstrengthBild lånad av traningsevent.se

Dagens andra yogapass blev det därefter; Work Play Yoga. Inte heller detta pass var lull-lulligt och o-jobbigt. Yoga är riktigt tungt alltså! När ska jag lära mig det? Framförallt kände jag att det var jobbigt i handlederna, där är jag inte stark alltså. Riktigt glad att jag gick på båda yogapassen, de säger ju att man måste testa yoga ett antal gånger innan man är fast, och jag börjar nog ändå bli mer och mer sugen på att testa mer och mer…

Och så sist men inte minst… Nä, verkligen inte minst. Det var rentav hysteriskt (roligt alltså). Jag hade så svårt att hålla mig för skratt när jag körde Mamma Mia – vattengympa. En timme vattengympa med två underbara instruktörer som ledde passet med sådan inlevelse att det var omöjligt att inte le passet igenom. Har du sett filmen/musikalen Mamma Mia? I detta pass var vi med i filmen, från första scen till sista. Instruktörerna var filmens karaktärer och förklarade allt som hände medan vi skuttade runt i bassängen. ”Nu ska Sky ha svensexa. Nu är det dags för bröllop. Nu har Sophies potentiella pappor kommit till ön.” Haha, underbart! Och som bonus har jag testat vattengympa, när skulle jag annars göra det?

Sammanfattningsvis: en kanondag! Förstås. Träffade också Beata, Sofia som allra hastigast, och ett gäng bekanta instagrammare och sådant är ju en sådan himla fin bonus på en redan bra dag.

blogg13

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  28 september, 2015 at 20:29

  Åhh, det låter så kul! Synd att jag missade det här året, får ta igen det.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   29 september, 2015 at 15:27

   Ja jättekul! Och det bästa är ju att det nog kommer fler chanser också! 🙂

 • Reply
  Katta / Move it Mama
  29 september, 2015 at 18:33

  Fy tusan så kul!

 • Reply
  Rund är också en form!
  30 september, 2015 at 09:05

  Låter som en riktigt rolig dag!
  Förstår att du nojade över att börja någon…. 😮 😀

  Kram M

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: