Löpning

The Runner’s Convention

Idag var det så dags för höstens andra träningsevent, nämligen The Runner’s Convention, på hemmaplan här i Göteborg. Det blev en tidig morgon; ställa väckaren på 6:50 på en lördag, vem gör sådant? Jag, uppenbarligen. Dagen var en riktig inspirationsboost, och inte nog med det: man fick även prova ut ett par löparskor av märket Salming som skickas hem till veckan. Ändå bästa goodiebagen!

IMG_1400

Min dag på konventet inleddes med ett yogapass. Alltså, hur mycket yoga har jag inte gått på den senaste tiden? Imponerar snart på mig själv! Det var ett helt perfekt yogapass, inget lull-lull men ingenting döjobbigt heller. En lagom start på dagen, och om jag hittar någon liknande yogaklass på gymmet så vill jag börja gå på den. Men jag börjar ju också inse att man kan yoga hemma när man väl har lärt sig lite. Det är ju inte, eller behöver i alla fall inte vara alltför komplicerat.

IMG_1376 IMG_1377

Sedan var det dags att springa. Testade ”Fit2Run” av Urban Tribes, ett pass som finns på Sats men som jag ändå aldrig har gått på. Vi började med uppjogg, sedan var det någon slags backintervaller som stod på programmet. Tio gånger uppför en halvbrant backe, och så styrkeövningar mellan varje intervall. Därefter några löpskolningsövningar innan det var dags att jogga tillbaka.

Det var ganska jobbigt, men kändes såklart samtidigt väldigt bra. Men jag är verkligen en ensamlöpare. Har lite svårt för det här med att springa i grupp. Vill egentligen inte liksom kallprata med folk jag inte känner när jag springer, och så blir jag lätt stressad när det känns som att alla andra är mycket snabbare och bättre än jag själv. Löpning för mig är att stänga in mig i mig själv och vara ensam en stund, bearbeta saker som har hänt och ska hända. En kompis springer jag gärna med, men grupplöpning är nog inte min grej…

IMG_1394 blogg16 IMG_1383

Efter lunchen gick jag på ett pass som kallades ”Run your brain – Life Kinetik”. Träning för hjärnan alltså. Här skulle kroppen och hjärnan försöka samarbeta på ett sätt den inte är van vid, som att sätta fram höger ben samtidigt som vänster arm om någon säger röd, eller andra ben och armar om man hör någon annan färg. Allt var sjukt jobbigt i alla fall. Tydligen är det många elitidrottsklubbar som pysslar med detta, t.ex. IFK Göteborg, och jag fattar ju att det är bra att träna hjärnan, men det var så svårt för mig att jag är tveksam på om jag skulle göra det igen om jag fick chansen…

IMG_1397

Till sist lyssnade jag på en föreläsning av imponerande Frida Södermark som 28 år gammal sprang sin första mil. Åtta år senare har hon hunnit springa drygt två jordklot långt. Hon reser världen runt för att springa marathon och ultramarathon. Hon springer 100km-lopp och 24-timmars. Hon har vunnit VM-silver och EM-guld på 100 km. Jamen, jag är rätt imponerad faktiskt.

IMG_1399

Det blev såklart en bra dag, jag är mycket nöjd. Hann springa på Anna också, men verkligen bara som jättehastigast, tror inte vi lyckades boka in samma pass en enda gång? Dagen blev som sagt en inspirationsboost, och löpsuget är på topp. Synd att styrketräningssuget och yogasuget också är på sina absoluta toppar, hur ska jag hinna med allt?

IMG_1393

Nu är jag trött – så trött. En sådan här dag tar verkligen på krafterna. Det är värt, men uttröttande. Kommer att däcka tidigt ikväll…

 

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Hanna
  3 oktober, 2015 at 20:03

  Vilken inspirerande dag!

 • Reply
  Linnea
  3 oktober, 2015 at 21:00

  Låter som en sjukt bra dag, och vilken grym goodiebag!!!!!

 • Reply
  johdern
  3 oktober, 2015 at 21:26

  Låter fantastiskt, jag blir också event-sugen!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  4 oktober, 2015 at 07:45

  Frida Södermark var jag också på. I övrigt lyckades vi missa varandra hela dagen! Kul att få se dig som hastigast i alla fall. Och kul att du var nöjd med dagen. Det var jag också! Dessutom vann jag en plats till nästa år så nu får jag gå en gång till! Kanske ses vi lite mer då 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   4 oktober, 2015 at 08:32

   En riktigt grym dag. Är fulltankad på inspiration! Ligger här i sängen, dricker morgonkaffe och funderar på hur jag ska lägga upp träningen framöver… Blev SÅ sugen på att bara springa springa och springa lite mer igår 😀

 • Reply
  Rund är också en form!
  4 oktober, 2015 at 09:32

  Låter som en rolig dag! Men jag håller verkligen med dig. Att springa själv är ju grejen.
  Men om vi bokar in den där löpdejten (det var ett tag sen vi pratade om det. Haha!) så behöver du inte känna någon press alls. Du springer snabbare än mig. Jag är långsam och seg. 🙂

  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   4 oktober, 2015 at 20:51

   Jag tror inte att du är mer långsam och seg än jag är! Men vi kan vara långsamma och sega ihop. Vi måste få till den där löpdejten snart!

 • Reply
  Erika
  4 oktober, 2015 at 18:25

  Men åå vilket roligt event!! Där hade jag velat vara! Hur hamnar man på såna? Och skorna sen- hur bra! Jag har verkligen upptäckt löpning efter att blivit mamma och jag är så tacksam att jag tycker det är så roligt och att det ger så mycket 🙂 Har sprungit milen och nästa utmaning blir halvmaran 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   4 oktober, 2015 at 20:52

   Ja, det var jättekul verkligen! Man får hålla sig a jour i de sociala medierna så man inte missar 😀 Fast nu är jag trött och inte sugen på fler event på ett tag tror jag…
   Kul att du har upptäckt löpningen! Även för mig är nästa utmaning halvmaran, otroligt taggad att börja träna för Göteborgsvarvet 🙂

 • Reply
  Dagens ändrade planer, och träningsveckan som gick – Träningsblogga
  4 oktober, 2015 at 20:49

  […] Så då kan vi summera träningsveckan! Mån: Flamenco + 5 km löpning Lör: The Runner’s Convention  […]

 • Reply
  Sara
  5 oktober, 2015 at 08:00

  Jag tyckte att ditt ansikte var lite bekant i yogasalen – inte lätt alltid att para ihop foton från en blogg med ett levande ansikte 🙂 Kul att du gillade mitt pass. Björn höll ett ”Run your brain” till efter det du var på och jag gick på det. Så otroligt svårt precis som du säger, men jag går igång totalt på sånt 😉 Hade gärna bott lite mer norrut än Malmö för att kunna testa det mer.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   5 oktober, 2015 at 14:04

   Jag försöker komma igång med yoga, och ditt pass var verkligen precis det jag tänker mig att jag är ute efter. Tack för det! 🙂

 • Reply
  En bättre slags goodiebag – Träningsblogga
  26 oktober, 2015 at 04:08

  […] Du kanske minns att jag var på ett löparkonvent för några helger sedan? Om inte så kan du påminna dig här. […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: