Löpning Lopp

Tack för i år!

I och med helgens Running Lights tackar och bockar jag nog för tävlingssäsongen 2015. Det finns några lopp kvar jag gärna hade sprungit, och jag ska visserligen springa Alla för alla (5 km välgörenhetslopp) på söndag men där är det inte ens någon tidtagning så det räknas knappt. Jag känner mig helt klar med loppen för den här gången, och det är skönt.

Resultatmässigt gick det väl kanske inte riktigt som jag hade hoppats den här säsongen. Jag persade på ett lopp i maj, och tanken var inte att jag skulle ha min topp då, men så blev det. Visst har jag hållit igång bra hela sommaren och hösten, men jag har trampat på samma nivå hela tiden, och miltiderna har försämrats. Men jag är inte så besviken som jag kanske borde vara. Jag har haft väldigt kul, och jag har mått bra av den träningen jag lagt in, så då får jag vara nöjd.

Det är bara att inse: vill jag t.ex. inför nästa säsong bli snabbare på milen, då krävs det att jag tränar för det också. Jag gillar att springa långt och lugnt, och att springa milen snabbt kräver ju att jag… ehh.. tränar snabbt ibland också?

IMG_0617

Säsongstoppen kom i maj. Ja jag vet, det ser ut som november… Läs här så förstår du varför.

Men nu släpper jag milen, och det med glädje! Nu vill jag inte bli snabb längre. Nu vill jag börja springa långt igen! Nu vill och ska jag lägga fokus på att bygga upp styrkan, och att klara av att springa längre pass. Jag ser fram emot 15 km om söndagarna! Jag saknar tiden då jag mäktade med det!

Förra året skadade jag mig lagom till att jag skulle börja köra långpass inför Göteborgsvarvet, så jag har ju liksom missat en hel långpass-säsong. Fattar ni peppen nu på att äntligen få ta tag i det igen? Rundor där det ligger noll krav på hur snabbt det ska gå, där fokus är på att vara ute länge istället. Får jag bara hålla mig skadefri så kommer detta bli så himla härligt!

image

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  13 oktober, 2015 at 18:05

  Och vad passar bättre som mål då, än ett en fjäll-halvmara………….? 😉

 • Reply
  Anna (orka mera)
  13 oktober, 2015 at 21:05

  Långpass is da shit! Och vad härligt pepp du låter! Det här kan inte bli annat än bra!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: