Löpning

Äntligen njutspring!

Det var längesen jag rapporterade om en löprunda som inte var ett lopp eller ett event. Helt galet egentligen ju, men mellan allt sådant har jag knappt hunnit med vanliga träningspass!

Igår gjorde jag i alla fall slag i saken och körde en 5 kilometare transportlöpning hem från jobbet. Det gick trögt en bit, men så fort jag kom in på motionsspåren i Skatås, där det var härligt underlag och det fanns träd och natur och sådant där, då kändes löpningen så där lätt igen, som den inte har varit på ett tag. Eller nej, inte lätt egentligen – men njutbar!

DCIM132GOPRO DCIM132GOPRO DCIM132GOPRO

Det är ju detta jag vill nu! Bort från de vanliga asfaltsrundorna, bort från loppen och event där jag måste (!) springa med andra människor. Jag vill springa själv, lyssna på en podd och andas den krispiga höstluften.

IMG_1598 IMG_1592

Att lunka fram, hur sakta som helst om jag så vill, att stanna och fota lite, att bara ta mig fram utan minsta press på tid eller distans, en helt vanlig transportlöpningsrunda innan hösten blir alltför mörk och kall och blöt och jävlig. Ljuvligt! Just nu känner jag att jag aldrig vill springa ett lopp igen. Aldrig trängas med folk igen. Aldrig stå i kö till en bajamaja. Aldrig få ett tidsresultat.

Men nåja, snart är jag sugen på det också igen…

DCIM132GOPRO

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Kari
  14 oktober, 2015 at 08:06

  Härligt! Det är så lätt att tappa siktet på det man gillar mest och så svårt att hitta en balans mellan allt man vill göra.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   14 oktober, 2015 at 18:13

   Ja så är det verkligen! Nu ska jag bara fokusera på skön-spring ett tag framöver!

 • Reply
  Saras träningsblogg
  14 oktober, 2015 at 09:29

  Visst att lopp är skoj men det får inte bli för mycket. Njutspringa är ju ändå det bästa!

 • Reply
  Linnéa Siljesvärd
  14 oktober, 2015 at 09:50

  Sjukt avis på transportspringare!!!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  14 oktober, 2015 at 10:03

  Njutspringa är grymt. Känslan efter ett lopp också. Kombinationen av dem båda är det allra bästa. I alla fall för mig. Och inget är skrivet i sten. Gör det som känns roligast just nu så kommer säkert loppsuget åter! Annars fortsätter du bara njuta. 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   14 oktober, 2015 at 18:15

   Jamen exakt så tänker jag nu! Nu ska jag inte känna någon press med löpningen. Ska göra det jag vill göra helt enkelt. 🙂

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: