Löpning

Detox

Nu kanske ni tror att jag ska skriva om mat eller dylikt. Men detoxen jag pysslar med har ingenting med kost att göra. Jag detoxar från springstressen och lopphetsen!

IMG_1627

Jag har en plan för att komma bort från prestationspressen som löpning ibland kan skapa, och har gjort nu efter alla himla lopp. Och nu kanske det kommer att låta lite paradoxalt att ha en plan för hur mycket jag ska springa, när hela tanken är att detoxa från lopp och press och krav, men jag tror att det kan funka.

Det är inte så att jag har tappat löpglädjen när jag har sprungit alla dessa lopp, men den har ju så att säga gömt sig litegrann. Så nu är fokus att hitta tillbaka till den. Och för att göra det har jag alltså en plan!

DCIM132GOPRO

Den är superenkel och inte alls särskilt genomtänkt. Så här ska det gå till:

 • spring kort – inte längre än 5-6 km åt gången, gärna kortare också
 • spring långsamt
 • spring ofta – hellre en kort runda varje dag än en lång en gång i veckan

DCIM132GOPRO

Idag till exempel: var jättetrött efter jobbet, för det är man ju. Drog trots det på mig träningskläderna och tog mig ut på en kravlös runda. Planen var långsamt, njutbart, kort. 5,2 km landade jag på, och när jag kom hem var jag inte särskilt slutkörd. Det är exakt så jag planerar att rundorna ska vara en stund framöver. De ska inte ta ut mig helt, de ska bara vara sköna. Jag ska svettas, men jag ska inte behöva lägga mig på golvet och kippa efter andan.

Jag tänker: hellre springa ofta, kort och långsamt än sällan, långt och jobbigt. Det är så jag ska hitta tillbaka till den där äkta löpglädjen. Och jag tror faktiskt redan att jag är på god väg, för hur kan man annat än älska löpning när det är sådana här miljöer och väder man får springa i? Alltså vilken sjukt fin höst vi har!

IMG_1624 DCIM132GOPRO

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  14 oktober, 2015 at 20:30

  Nej det är svårt att inte älska löpning i det vädret och sån skog! Underbart!

 • Reply
  Fredric
  15 oktober, 2015 at 10:46

  Trodde att du skulle skriva om mat nu, men förstod inte vad detox hade med mat att göra, det är väl när folk tillfälligt dricker upp de sista Norrlands gulden i kylen?! 😉

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: