Löpning Lopp

Tretton varv för välgörenhet

Klockan 7 ringde väckaren. På en söndag. På en söndag! Var lite upprörd över det, men pallrade mig upp och tog en uppiggande dusch, drack en kopp kaffe och sedan var peppen total trots tidig morgon och endast ett par plusgrader ute.

Jag åkte till Slottsskogsvallen här i Göteborg, där det skulle springas välgörenhetslopp signerat Midnattsloppet. Ett helt underbart initiativ av dem. Varenda krona som sprangs in skänktes till UNHCR. En god anledning till att ställa väckaren på klockan 7 – även på en söndag.

IMG_1763 IMG_1764

Det klarnade upp och solen kom fram så snart det var dags för start klockan 10, det var perfekt luft att springa i, lagom mycket folk för att man skulle slippa trängas, och jag som hade trott att det skulle vara jättetråkigt att springa varv på varv på en bana tyckte det var så härligt. Jag kom in i ett bra flyt, och det var liksom bra för psyket att springa förbi målbågen varannan minut.

IMG_1766 IMG_1765

Jag sprang de tretton varven (5 km) på 27:41. Det tråkiga var att jag inte var så himla slut, så hade jag tryckt på lite hade jag nog säkert kunna kapa ett par minuter och sätta ett personbästa på 5 km. Det kändes ändå så pass lätt. Men det är lätt att vara efterklok, och syftet var ju faktiskt att samla in pengar, inte att få en bra tid. Nu tycker jag i och för sig ändå att 27:41 är en bra tid, är jättenöjd med att jag kan springa på den tiden utan att bli helt slut, jag hade rentav kunnat fortsätta ett tag till.

blogg20

Totalt samlades det under dagen in 487745 kronor till UNHCR. Det är ju grymt bra! Är ju lite besviken att det var så pass lite folk som sprang på Slottsskogsvallen (även om det gjorde att det inte blev trångt), tycker att göteborgarna hade kunnat sluta upp lite mer! Men ändå, nästan en halv miljon samlade Midnattsloppets initiativ in. Så himla grymt!

IMG_1779

Vi hittade en prispall och då kan man ju inte göra annat än att hoppa upp, även om man kom på typ plats 67. 

När vi hade sprungit klart bjöds vi på god brunch av en av de härliga damerna som var med och sprang. Den satt så himla bra att jag gjorde det klassiska misstaget att glömma bort att fota ända tills maten var uppäten.

IMG_1780

Sammanfattningsvis: kanondag! Kanoninitiativ av Midnattsloppet! Kanongod brunch! Kanonnöjd jag!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Linnéa Siljesvärd
  18 oktober, 2015 at 22:23

  Shit vad bra, massor med pengar ju! Och en grym tid!

 • Reply
  Ida
  19 oktober, 2015 at 06:02

  Härligt initiativ!!! Det där med att fota uppäten mat känner jag igen mig i 🙂

 • Reply
  Alexandra
  19 oktober, 2015 at 11:37

  Underbart fint initiativ och vad fint av dig som sprang för välgörenhet. Mer sånt! <3

 • Reply
  Reach Your Goal
  19 oktober, 2015 at 11:44

  Vilket härligt initiativ 🙂 Kanontid tycker jag med! Haha känner så igen mig i det där med att komma på att ta bild när maten är uppäten 😉

 • Reply
  Rund är också en form!
  19 oktober, 2015 at 12:44

  I know the feeling. Höll på att dö trött-döden förra lördagen när klockan ringde redan 05.15… 😮
  Men vänta lite. *räknar* 13 HELA varv? Det blir väl 5200 meter?

  Oavsett, bra lopp och bra tanke! 🙂
  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   19 oktober, 2015 at 17:43

   Haha, nä det var inte 13 helt hela varv, ett var bara ett halvt. Avrundade uppåt lite 😀

 • Reply
  Anna (orka mera)
  19 oktober, 2015 at 15:19

  13 varv…. och jag som gnällde på att mitt spring-där-du-är-lopp var två varv 🙂
  Bra jobbat för ett bra ändamål!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   19 oktober, 2015 at 17:44

   Och så blev jag så himla överraskad över att det ändå var himla kul att bara springa runt runt… Det hade jag aldrig kunnat tro!

 • Reply
  Den stora sammanfattningen – Träningsblogga
  1 november, 2015 at 16:05

  […] sprang också två lopp i oktober; Running Lights och Alla för alla. Med det är loppsäsongen 2015 avslutad, och en summering av den kommer till […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: