Löpning Träningsrelaterade prylar, skor och kläder

Reflexväst är faktiskt inte töntigt alls.

Javisst, hösten bjuder på underbara löprundor i fina färger i solen, men hips vips så innebär det också: mörkertiden är här! Lika mycket som jag gillar de fina sollöpningarna ogillar jag att behöva springa i mörker. Okej, det har kanske sin charm. Om jag får välja mörkret själv! Men när man inte har något val, när man måste springa i mörker – då blir jag lite trumpen.

Men man får göra det bästa av situationen och det innebär framförallt att synas. Alltså, det satt så långt inne den allra första hösten jag sprang, att sätta på mig en reflexväst. Folk uppmanade till höger och vänster, men jag kände mig så urbota töntig att jag bara inte kunde sätta på mig en.

Ja, innan jag insåg att jag nog var tvungen ändå…

För att demonstrera, de här bilderna tog jag idag:

blogg21

Nej, jag vet. Till vänster syns jag knappt, men jag finns där, jag lovar! Det här med reflexväst är nog inte så himla dumt ändå.

Nu är det min tredje springande höst, och jag har nu gått ifrån att tycka att reflexväst är töntigt till att späda på lite extra mycket, och bestämma att man utöver reflexväst kan passa på att klä sig i en himla massa glada färger när man ska ut och springa. Man behöver inte matcha, och man lär ju synas.

Jag tror att jag ska göra det till mitt mission i höst; hur många skrikande färger kan jag ha på mig samtidigt och ändå våga mig ut genom dörren?

blogg22

 

Så, med det sagt: visst kommer du ihåg att synas i mörket!? 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Reach Your Goal
    20 oktober, 2015 at 15:59

    Bra och viktigt, man syns ju verkligen inte alls utan. Finns ju massa snygga nu också i butikerna att köpa vilket gör det lite roligare. Jag var också lite dålig på det där med reflex, men när min brors ex blev påkörd på ett övergångsställe i 50km/h (hon hade änglavakt och klarade sig med hjärnskakning och blåmärken) men hon flög närmare 10 meter så hade kunnat gå riktigt illa. Sen dess har jag alltid minst en reflex på mig när mörkret faller och reflexvästen är alltid på under kvällslöpning eller morgonlöpning. Och jag är benhård på att reflexväst gäller i fotbollslaget när vi springer intervaller på försäsongen. Så mer reflexer åt folket! 🙂

  • Lämna en kommentar

    %d bloggare gillar detta: