Allt och inget

Jag firade ju en sak i helgen… Det var detta.

Jag gjorde inte direkt någon hemlighet av att jag hamnade i en rätt rejäl svacka efter sommaren. Tyckte att det mesta var jobbigt, funderade över livsval jag gjort, och över en massa andra saker som jag kanske inte vill skriva här ändå. Det var jobbigt. Nog den största livskrisen jag haft hittills.

Men den fick mig också att inse en sak: livet blir fasen i mig vad man gör det till. Visst, jag gillar mitt jobb, jag gillar att bo i Göteborg, jag gillar lunken jag har. Men det finns saker jag är mindre nöjd med. Det var nog detta som fick mig att boka upp cirka varenda helg under hela hösten med diverse lopp och event. Men jag visste ju vad det egentligen var jag behövde: en nystart.

IMG_1761 2

Nu snackar vi inte om en nystart i stil med att ändra layout på bloggen, eller att lägga om träningen eller att gå en kurs eller så. Jag insåg vad jag behövde: jag behövde byta jobb. Eller flytta utomlands. Eller byta jobb.

Nu ska jag vara fullständigt tydlig här: jag älskar mitt jobb. Jag jobbar just nu på en högstadieskola utanför Göteborg, och det är ett skitkul jobb. Det är mitt första lärarjobb sedan examen och jag har varit där i snart fem år. Min plan från den dagen jag sökte till lärarprogrammet var att jobba på gymnasiet, men som för många andra gymnasielärare, blev det ändå att jag hamnade på högstadiet. Och jag ångrar det inte en sekund. Jag tror att det är jättenyttigt att jobba på grundskolan, att se många delar av skolan och delar av elevernas skolgång. Jag undervisar idag elever från 11-16 år, och jösses vad alla årskurser är olika varandra. Jätteviktigt och jättenyttigt att uppleva som lärare. Många som hör att man är högstadielärare lyfter på ögonbrynen och undrar varför. Och ja, det är slitigt att jobba i grundskolan, men det är också ovärderligt givande.

Men tillbaka till nystarten då. Måste knyta ihop den här säcken så att ni orkar läsa klart. Jag har fått nytt jobb!

Mot slutet av denna termin lämnar jag min älskade högstadieskola för nya utmaningar på gymnasiet. Det kanske inte låter mycket för världen, eller för dem som inte är lärare, för jag menar; egentligen är det ju samma jobb. Jag kommer ju fortfarande vara lärare. Men nu ska jag till en ny skola, jag ska undervisa en ny åldersgrupp, elever som har valt just den skolan och det programmet. Jag ska undervisa i samma ämnen som nu, men i helt nya kurser för mig. Jag är så taggad att ni inte fattar det! Fem år efter examen når jag mitt mål som var att börja jobba på gymnasiet, och att jag nu ska göra det på en rätt så bra skola mitt i centrala Göteborg känns faktiskt inte heller helt fel… Jag kommer ju sakna mitt nuvarande jobb så det kommer göra ont i hjärtat, och jösses vad jag kommer gråta den 14 december, men hur redo är jag inte för en nystart den 15:e?

Livet är så lustigt. Just när man håller på att bryta ihop och tänka att det är nu det skiter sig, då händer något och allting löser sig igen. Hoppas att det fortsätter så. Bryt ihop och gå vidare är mitt motto, and it hasn’t failed me yet!

DSC05508

En nystarts-skål! 

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply
  malin
  20 oktober, 2015 at 20:29

  Åh vad roligt – heja dig! Lycka till och grattis och kör hårt och typ allt sånt! 🙂

 • Reply
  Erika
  20 oktober, 2015 at 20:37

  Åå vad roligt! Grattis! Jag är i princip samma fas som du var. Jag vill med göra en förändring genom att byta jobb. Jag har varit där i 5 år och känner mig rätt klar med både kollegorna och arbetsuppgifterna. Och jag tror man ska söka sig vidare innan man liksom börjar vantrivas. Helst av allt skulle jag vilja göra något helt annat men samtidigt så är jag ju realist med. Har varken tid, råd eller ork till att utbilda mig för något annat och jag trivs ju med det administrativa. Så ett nytt ställe för mig att spendera dagarna på vore toppen just nu. Håll en tumme för mig är du snäll 🙂 Och stort grattis igen! Kram!

 • Reply
  Cecilia
  20 oktober, 2015 at 20:44

  Så spännande med ett nytt jobb 🙂 Stort grattis!!

 • Reply
  Jeanna / bliss junkie
  20 oktober, 2015 at 20:48

  Stort grattis Ida, fy 17 så kul! Av egoistiska skäl känns det lite bra att läsa om din svacka… Det där lät ju hemskt oempatiskt, men jag har känt exakt samma efter sommaren. Ältar dåtiden och känner mig avslagen inför framtiden. Hur kom du ur din?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   21 oktober, 2015 at 19:37

   Åh, förstår precis hur du tänker!
   Alltså jag vet inte… Jag har jobbat sjukt mycket med huvudet. Typ gjort vision boards och sånt som jag har skrattat åt att folk har gjort… Så pass desperat! Tror jag får ägna ett helt eget blogginlägg åt det faktiskt. Jag är nog inte helt ur min svacka ännu, men det går iaf åt rätt håll 🙂

 • Reply
  Stina - itsallaboutmovement
  20 oktober, 2015 at 20:51

  Vad kul! Grattis till nya jobbet! 🙂

 • Reply
  traningsgladje
  20 oktober, 2015 at 20:55

  grattis vad kul!!! blir nyfiken; vilka ämnen är du lärare i?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   21 oktober, 2015 at 19:38

   Tack! Jag är lärare i spanska och engelska. En riktig språknörd är jag 😀

 • Reply
  Saras träningsblogg
  20 oktober, 2015 at 20:55

  Wow!! Grattis!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  20 oktober, 2015 at 21:03

  ÅÅÅ vad roligt! Grattis till nya jobbet!

 • Reply
  Linnéa Siljesvärd
  20 oktober, 2015 at 21:15

  Å grattis!! Så spännande och modigt av dig att ta steget!

 • Reply
  Rund är också en form!
  20 oktober, 2015 at 21:25

  Så himla roligt! Stort grattis (igen)! 🙂

  Kramar!

 • Reply
  Helene
  20 oktober, 2015 at 21:40

  Jättekul! Stort grattis!

 • Reply
  hopihopi
  20 oktober, 2015 at 21:42

  Grattis till det nya jobbet!

 • Reply
  Ida
  20 oktober, 2015 at 21:47

  Spännande med nytt jobb!!! Grattis och lycka till!!!

 • Reply
  Reach Your Goal
  20 oktober, 2015 at 21:59

  Grattis till nya jobbet! Känner så igen mig, har ju gjort nästan samma sak, gått från anställd till egen denna höst, den där livskrisen tar mentalt på en, skönt att du fick en nystart och kom på vad du behövde! 🙂

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  20 oktober, 2015 at 22:01

  GRATTIS bästa du! 🙂

 • Reply
  marinaefbg
  20 oktober, 2015 at 22:08

  Grattis till nya jobbet!

 • Reply
  Mias steg
  21 oktober, 2015 at 06:40

  Grattis! Jag kan känna igen mig, är ju också gymnasielärare. 🙂

 • Reply
  Lina
  21 oktober, 2015 at 08:12

  Grattis till nya jobbet!!

 • Reply
  Anne
  21 oktober, 2015 at 08:45

  Stort grattis till nya jobbet!

 • Reply
  Kari
  21 oktober, 2015 at 08:55

  Grattis till nytt jobb!

 • Reply
  Johanna
  21 oktober, 2015 at 09:48

  Grattis till jobbet! Jag förstår dig precis, även om det för mig var tvärtom 😀 Jag var länge övertygad om att jag endast vill jobba på högstadiet, men så hamnade jag ändå till sist på ett kombinationsjobb (högstadiet + gymnasiet) och jag älskar det! Har tyvärr inte fast jobb, utan ett år i taget, men ändå. Jag hoppas att jag alltid har den här möjligheten, för det är SÅ skoj att få växla mellan 13-åringar och 20-åringar 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   21 oktober, 2015 at 19:40

   Kan verkligen förstå att det är kul! Det måste vara det bästa alltså. Högstadieungdomar är ju trots allt rätt himla underbara också! 🙂

 • Reply
  Mia
  21 oktober, 2015 at 10:49

  Nystartsskål på dig Ida och stort grattis! Gjorde ju själv typ samma sak efter sommarsemestern och vet hur stort det är för en själv och hur skönt det känns. Heja dig och lycka till!

 • Reply
  Fredric
  21 oktober, 2015 at 18:35

  Härligt! Tror det är roligare att vara lärare på gymnasiet, hade jag varit lite mer lärartyp skulle jag ha velat arbeta där, dock med matematik och fysik.

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  21 oktober, 2015 at 19:04

  Stort, stort grattis! Hoppas du firar med choklad, bubbel, skönträning, vänner och soffslappande med bok – eller vad du nu gillar! 🙂

 • Reply
  hejaerika
  22 oktober, 2015 at 10:42

  Stort grattis, så himla kul! Det där med svackor i livet, de där mer allvarliga, brukar ju alltid föra något gott med sig på sikt. Men fasen så jobbigt det är när man befinner sig i dom och känner sig vilsen med livet. Förändringar kräver mod! Du är grym!

 • Reply
  Att ta sig (mig) ur svackan, del 1 – Träningsblogga
  29 oktober, 2015 at 16:18

  […] jag berättade att jag fått nytt jobb skrev jag också lite om svackan som slog mig rätt hårt i slutet av sommaren. Då fick jag en […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: