Löpning

Det blir en transportlöpningshöst

Ameh! Alltså tack för alla kommentarer och grattis när jag outade att jag fått nytt jobb! Blir alldeles glad i hela själen över att ni är så glada för min skull. Och så känns det så himla bra att det är officiellt absolut överallt nu, så jag kan prata hur mycket som helst om det! Men jag ska bespara er så mycket jag kan…

Förutom det självklara med att man måste lämna elever och kollegor, så finns det en sak till som ändå är lite trist med att byta jobb. Det är att jag ju har så bra transportlöpningsväg till och från jobbet idag. Runt 6 km och via Skatås, bättre kan det inte bli. Till mitt nya jobb har jag ungefär 2 km, och det är ju skönt på sätt och vis, men jag kommer ju att behöva ta världens omvägar när jag vill transportspringa! Och jag kommer aldrig ha ”vägarna förbi” Skatås, utan vill jag dit kommer jag behöva springa dit bara för att springa där.

DCIM132GOPRO

Där jag transportspringer

En sak är säker: jag kommer transportspringa så mycket jag bara orkar så länge jag är kvar på mitt nuvarande jobb! 

Igår skulle jag göra det. Men när arbetsdagen var slut kände jag att mina ben knappt orkade bära mig. Så trött. Idag skulle jag också transportspringa. Men så kom jag in i ett flow med en rättningshög som har legat och hånat mig på skrivbordet i mer än en vecka, så då var jag ju tvungen att göra klart det. Hips vips var klockan 18.30, det var mörkt och tyst på skolan och utanför och jag ville verkligen inte ut och springa i det ruggiga…

Tur att jag har bokat träning med min PT imorgon, för nu känner jag mig nästan förslappad. Eller ja, hjärnan har ju fått gå på högvarv, men kroppen har knappt rört sig i veckan. O-bra!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Ida
  21 oktober, 2015 at 21:27

  Transportlöpning är grymt. Tyvärr har jag 12 km till jobbet när jag inte är föräldraledig. Lite för långt för att man ska göra det ofta. Men det är grymt när det blir av.

 • Reply
  Johanna
  22 oktober, 2015 at 08:12

  Jag skulle också gärna transportspringa, men jag har 200 meter till gymnasiet och 700 meter till högstadiet, så att ”springa till jobbet” via tusen omvägar och sen ändå vara i princip hemma är ju bara dumt. SÅ roligt är det inte att försöka planera logistiken med arbetskläder och duschsaker och vad som finns var, men det skulle vara ett enkelt sätt att få in löpningen 🙂

 • Reply
  Anne
  22 oktober, 2015 at 08:53

  Jag har 300 steg till jobbet…
  Men just nu blir det ingen spring alls. Först överansträngde jag höften och när det började kännas som att jag nog kan börja fundera på att testspringa så hamnade jag på sjukhus med gallblåseinflammation. Hemma igen, men mer död än levande.
  Kan ge mig fasiken på att när jag precis har kommit i gång igen så kommer kallelsen med operationstid.
  Nåja, jag får njuta av alla er andras löpturer. 🙂

 • Reply
  Hanna
  22 oktober, 2015 at 10:35

  Grattis till det nya jobbet! 😀 Jag har elva kilometer till jobbet, är sugen på att börja transportspringa iallafall någon dag i veckan men nu måste min höft bli bra innan jag ger mig på att springa så långt på asfalt. Jag får transportcykla istället.

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: