Allt och inget

Höstlovspepp och fotopromenad

DCIM132GOPRO

Höstlov! Det är härliga grejer det! 

Det finns många som tror att vi lärare bara ”får” lov precis som eleverna, men riktigt så är det ju inte. Vår vanliga arbetsvecka är 45 timmar istället för 40 och vår tjänst således en ferietjänst; vi tar inte semester när vi vill utan är lediga när barnen är det. Jag tycker att det är perfekt. Jag har jobbat två dagar denna vecka, och njuter fr.o.m. idag av några lediga dagar.

Planen idag var att stiga upp tidigt och åka till gymmet. Problemet var att jag vaknade sent och segade på fram till lunchtid, och så var det fint väder så jag bestämde mig för en löprunda istället. Sedan kom jag på att det nog passade bättre med lite lugn yoga framåt kvällskvisten. Det råkade sig så att det inte blev något av det heller, men så går det ibland. Jag var helt enkelt så trött, så det blev en riktig slöardag.

DCIM132GOPRO

Men jag tog mig i alla fall i kragen och gick ut på en promenad just innan solnedgången (som för övrigt kommer så himla tidigt nuförtiden, fy för det!). Tog systemkameran med mig och tog nästan omöjligt många bilder. Det sägs ju att the golden hour är den bästa tiden för att fotografera, och där kan jag nog hålla med. Gick verkligen bananas. Bilderna kommer jag såklart visa här, men det får bli imorgon, måste gå igenom dem och se om det blev några bra. Men under tiden bjuder jag på några Behind the scenes- bilder. Jag har ju en GoPro-kamera som jag är rätt förtjust i, och även den fick såklart hänga med idag, och med den har jag tagit alla bilder du ser i detta inlägg.

DCIM132GOPRO
DCIM132GOPRO

Merparten av bilderna jag lägger upp i bloggen, i alla fall från mina löprundor, är fotade med GoPro-kameran. Det blir inte superkvalitet direkt, men jag orkar liksom inte dra med mig systemkameran på rundorna… En recension av min lilla minikamera kommer enligt önskemål inom några dagar, så stay tuned.

Personligen tycker jag att det blev ett jättelyft för bloggen när jag köpte GoPro-kameran innan sommaren någon gång. Jag hoppas att ni också tycker det, och gillar bilderna litegrann!

DCIM132GOPRO

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  28 oktober, 2015 at 19:24

  Redan dessa bilder som du tagit med go pro:n var ju heeeelt fantastiska!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   29 oktober, 2015 at 15:37

   Men tack! Alltså, så himla fint ljus, hur kan en misslyckas med att fota då? 🙂

 • Reply
  Katten - Bucket Life
  29 oktober, 2015 at 08:07

  Åh, jag känner igen det där med ändrade planer och särskilt när det är morgonträning den mörka, kalla årstiden. Så svårt att komma iväg då. Men det viktiga är att inte tycka en är dålig för det, bara att planera nästa grej!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   29 oktober, 2015 at 15:39

   Jamen precis! Jag har börjat släppa pressen med att träna, jag är ju liksom ingen elitidrottare så då spelar det ju inte sååå stor roll om jag missar ett pass 🙂

 • Reply
  Fredric
  29 oktober, 2015 at 09:16

  Jag är lite av en dygnet runt människa så jag har väldigt lätt att anpassa mig och vara uppe extremt sent eller tvärtom gå upp brutalt tidigt. Gillar alla tider på dygnet. När det gäller träning är dock morgonträning min favorite, ca. 02:30 – 04:30 allra helst, före soluppgång, beroende på årstid 😉 Just de timmarna har allt av lugn, harmoni och inte minst fantastiskt ljus och ljusnyanser. Vet dock inte om det är bra tider att fotografera, tror att det kräver lite extra av fotografen. Denna månad har man på morgonen lätt kunnat se planeterna Venus, Jupiter, Mars och även Merkurius. På kvällen också Saturnus, även den med blotta ögat. Rätt häftigt och obegripligt att kunna se en planet på 1,2 miljarder km avstånd. Bra med foton på bloggen, när jag tar upp mitt bloggande (eller hemsida) igen blir det fler sådana (någon stolle hade slängt sin gamla 350 US$ kamera, med alla sladdar, i elektronikskrottunnan, så nu finns inga ursäkter för att inte ta upp fotograferandet och bloggandet igen…)

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   29 oktober, 2015 at 15:41

   Åååh det låter HELT fantastiskt att vara ute och träna då! Men då sover jag som allra bäst….
   Klart du ska ta upp fotograferandet och bloggandet, det är ju så kul! 🙂

 • Reply
  Rund är också en form!
  29 oktober, 2015 at 14:52

  Jag är väldigt sugen på en sån där GoPro måste jag säga… Hm… 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: