Länkkärlek

Tips om storslagen natur

Jag laddade upp batteriet till min gamla systemkamera. I den fanns ett minneskort. Fastnade totalt i bilderna jag hade glömt bort att jag tagit vid Storforsen för några somrar sedan. Besöker du Norrbotten kan jag verkligen rekommendera dig att svänga förbi där. Storforsen är ett naturreservat i Älvsbyns kommun. Det finns förutom en souvenirbutik också en restaurang vid forsen där man bl.a. kan beställa in en portion pitepalt.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Jag är verkligen ingen naturmänniska på så sätt att jag har varit ute och vandrat eller så (det närmsta jag kommit var en klassresa till Ammarnäs när jag gick i sexan), jag har nog bara alltid tagit för givet att den storslagna naturen finns där runt knuten. Sedan har jag väl alltid älskat naturen när jag väl varit ute i den. Eller förmodligen inte alltid… Nej, ärligt talat har jag nog varit en liten inneråtta. Men nu på äldre dagar (är ju 31!) fascineras jag av naturen.

Den senaste veckan har det varit dokumentärer som gått varma på mitt Netflix-konto (avsnitt efter avsnitt av Planet Earth till exempel) och jag har märkt att jag lätt fastnar i bloggar med fina naturbilder. Löparbloggar blir det ju ofta, det är ju sällan löparbloggar visar upp bilder från sitt senaste löpbandspass, om man säger så.

Här är några bloggar jag följer som ofta bjuder på sagolikt fina bilder som får mig att längta från storstan. 

Katrins Äventyr 

Kolla t.ex. detta inlägg från Bydalsfjällen. Får en icke-fjällvandrare att längta till fjällen.

Träningsglädje

Okej, gissar att majoriteten av er läser Saras blogg, och det är ju inte så konstigt. Bilderna är så magnifika att man svimmar av ibland. Saras blogg fick mig på riktigt att kolla Platsbanken efter lärarjobb i Åre när jag var ute efter ny arbetsplats. Tänk att ha detta runt knuten!

Bucket Life

En blogg jag nyligen hittade till, och vilka bilder! Läser (och tittar på) detta inlägg och vill bara ställa mig på ett snöigt berg och aldrig gå därifrån. Gärna med med en termos varm choklad spetsad med lite Minttu.

Rund är också en form 

Malin gillar att springa trail och när hon springer trail bjuder hon på fina bilder som illustrerar texterna. Nu senast kan man mysa i solen och skogen på Nordvärmlandsleden. Själv skulle jag aldrig våga mig ut i skogen så där helt ensam (jag springer ju vilse även i stan), så då är det gott att följa andras äventyr istället.

Läser du några bloggar som bjuder på sådan där underbar natur, eller är du kanske en sådan bloggare själv? Tipsa gärna i en kommentar!
Medan du funderar bjuder jag på några fler bilder från Storforsen.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Reach Your Goal
  28 oktober, 2015 at 12:42

  Älska naturen! Storforsen har jag faktiskt aldrig besökt, kanske man ska se till att göra, brukar stanna till vid Jockfall också mäktigt och vackert 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   28 oktober, 2015 at 19:08

   Och jag har aldrig varit till Jockfall! Kanske får ta en tur dit nästa sommar 🙂

 • Reply
  Katrin
  28 oktober, 2015 at 17:25

  Åh, tack för länkning och fint omdöme! Gjorde min dag 🙂

  Håller verkligen med om Bucketlife, min absoluta favoritblogg just nu!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   28 oktober, 2015 at 19:10

   Men varsågod 😀 Älskar verkligen bilderna du lägger upp, så himla fin miljö alltså 🙂

 • Reply
  Katten - Bucket Life
  28 oktober, 2015 at 20:14

  Men ooh, tusen tack för fina ord! Och så kul att hitta hit också! Jag följer de du listade här, och kan bara hålla med! Jag följer också Ranias blogg – raniamaria.eu/blog/ och så finns ju ingen bättre än Jonnajinton.se – som ju skapar sin lilla sagovärld med magiska naturbilder . Följer också många på Instagram, @deskriptiv @sannalinn och @coryacrawford och mångamånga fler. Har en riktigt naturfotofest i mina digitala kanaler nu 🙂

 • Reply
  Helena Enqvist
  28 oktober, 2015 at 20:49

  Jag måste bara få ge ett instagramtips: @outdoorswe den feeden är magisk!

 • Reply
  Ida
  29 oktober, 2015 at 06:33

  Sofie Lantto på lanttolife.se har fantastiska bilder. 🙂

 • Reply
  Rund är också en form!
  29 oktober, 2015 at 14:53

  Tusen tack för länken. Vad glad jag blir. 🙂
  Kram M

 • Reply
  sandralinneas
  16 november, 2015 at 14:27

  Jonna Jintons blogg är ett måste om du tycker om naturbilder, inte minst för hennes norrskensbilders skull!

 • Reply
  Clara Edvinsson
  20 november, 2015 at 23:21

  Vad duktig du är på länkkärlek, jag älskar när jag hittar länkkärlek ute på bloggar. För det ger mig så mycket, jag hittar oftast någon ny jag kan följa eller ”lära känna”. Men jag är otroligt dålig på att göra det själv, även att jag försöker och tänker på det ibland. Jag ska göra det mer!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: