Allt och inget

Att ta sig (mig) ur svackan, del 1

När jag berättade att jag fått nytt jobb skrev jag också lite om svackan som slog mig rätt hårt i slutet av sommaren. Då fick jag en fråga i en kommentar om hur jag tog mig ur den? Ska jag vara helt ärlig har jag nog inte gjort det helt och hållet, men jag jobbar på det. Jag är verkligen inte en sådan som brukar bli deppig på hösten, så jag tror inte att det var årstiden som drog ner mig.

Jag ska berätta mer senare om hur jag har jobbat på att ta mig ur svackan, men en sak som jag har märkt hjälper mig är att vara ute och ta tillvara på ljuset. Alltså, det kanske låter klyschigt, men jag har ju märkt hur bra jag mår av att vara utomhus. Och ändå är jag det alldeles för sällan. Jag är en sådan som har en tendens att fastna rätt hårt i soffan när jag har möjligheten. Därför är ju löpningen så himla bra för mig, för att den tvingar ut mig.

Just nu känns det extra viktigt att ta tillvara på det lilla solljuset vi får, för nu börjar hösten sakta (men alldeles för snabbt) förvandlas från gul och fin till rätt kal och kall och mörk. November och framåt till februari är den värsta tiden på året enligt mig… December kan jag leva med, tack vare julen, men annars är jag inte mycket för de där mörka vintermånaderna…

Med det sagt då så passade jag på att ta en promenad igår just när solen började gå ner, och hösten fortfarande var fin. Jag älskar den lilla parken jag hittade förra veckan, det är mindfulness på hög nivå att stå där uppe och spana ut över hela Göteborg. Att ha en hel storstad under fötterna. Och extra mycket mindful blev jag när det var just i solnedgången. Det var verkligen ett helt fantastiskt ljus, och jag hoppas innerligt att det kan bli några fler sådana fina solnedgångar innan det värsta mörkret kommer.
DSC01223DSC01177
DSC01045DSC01035
G0036508DSC01218
DSC01123DSC01106 Jag har förresten skapat en profil på Flickr, tänkte testa den grejen ett tag. Där ligger alla dessa bilder, och några fler. Följ mig gärna där! Traningsblogga heter jag såklart även på Flickr. 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  hejaerika
  29 oktober, 2015 at 16:17

  Helt fantastiska bilder!!

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  29 oktober, 2015 at 22:42

  Underbara bilder! Skönt också, att du börjar klättra dej ur svackan fina du.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   30 oktober, 2015 at 21:43

   Ja alltså åååh vad hoppas på fler såna solnedgångar innan det blir bara mörker!
   Och ja, rätt så skönt! Svackor suger.

 • Reply
  ‘Cause I’m on top of the world (Göteborg) ‘ay! – Träningsblogga
  7 november, 2015 at 19:13

  […] upp till toppen av Göteborg orkade jag dock med. Det var inte lika ljust, soligt, gult och fint som senast, men jag antar att mörker och döda löv har sin charm det […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: