Löpning

Att susa fram som Rocky Balboa

God morgon! Mår ni bra? Storartade planer i helgen? Någon träning idag? Tacos ikväll?

Jag mår rätt fint, jag ska njuta av en ledig fredag och inleder njutningen med en tur till gymmet alldeles strax. Men först måste jag bara berätta lite om igår kväll.

Jag hade varit och gymmat lite på förmiddagen, så några planer på en löprunda hade jag verkligen inte. Så märkte jag hur jag började längta till sommaren och hur knäckt jag kände mig över att det var mörkt ute. Inte okej! Det är många månader av mörker kvar, så jag får inte börja deppa ihop redan nu. När jag hade insett det bytte jag snabbt som ögat om och bestämde mig för att embrejsa mörkret med en löprunda istället för att sitta inne och muttra.

IMG_2070

För att locka ut mig själv bestämde jag mig för att inte springa vanliga rundan, utan istället springa mot stan och upp på Göta Älvbron och se hur älven såg ut i mörkret. Har ju aldrig varit där uppe i mörker förut. Ja, det skulle bli min belöning, att få stå där uppe på bron och spana en stund! Och så skulle jag lyssna på Håkan Hellström och det skulle vara så göteborskt!

Snabbt for jag iväg, och alltså: jag kände mig fasen som Rocky Balboa i första filmen. Nu jäklar skulle jag göra någonting bra, jag skulle ut och springa! För att bli bättre måste man träna! För att det ska kännas lätt måste man träna! Och för första gången på ett bra tag kändes det riktigt lätt. Detta trots att jag sprang ganska mycket snabbare än jag brukar. Benen rullade på och tog mig upp på bron och sedan hem igen.

IMG_0687IMG_0691 Jag vet inte vad det var, men det var bra. Det var en sådan där runda som påminner mig om varför jag älskar löpning. Det satt så långt inne att jag skulle ta mig ut, jag var så trött innan, och när jag kom hem var jag piggast i världen. Lustigt hur det kan bli så. Det är faktiskt ofta så, att de gångerna det är extra trögt att ta sig ut blir de absolut skönaste rundorna.

 Och det där med Rocky Balboa. Jag känner lite så nu. Så pepp på träning. Jag behöver inte nödvändigtvis bli snabb, men jag vill bli mer uthållig och jag vill bli starkare. Jag vill orka springa längre rundor, och jag vill vara skadefri, och då vet jag att den där andra träningen utöver löpning är nödvändig. Så pepp alltså. Vill vara en liten Rocky Balboa ett tag! 

Hoppas att den peppen håller i sig ett tag… Vi kan väl peppa varandra?

IMG_0699

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Camilla Lind
  30 oktober, 2015 at 09:54

  Vad härligt det lät! Nu blev jag springsugen! Fina bilder också!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   30 oktober, 2015 at 21:45

   Det är typ mitt mål med bloggen, att andra ska bli sugna på att springa! Mission accomplished! 😀

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  30 oktober, 2015 at 10:03

  Helt rätt, mörkret är ju vad det är så det är ju bättre att gilla det än att ogilla det – blir bättre så!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  30 oktober, 2015 at 13:47

  Grym löpning ju! Mörkerlöpning är grym, men det är väldigt sällan jag tar mig ut så dags, eftersom jag typ dör sov-döden så fort mörkret kommer. Men snart är det mörkt redan klockan 16… då kanske jag lyckas 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   30 oktober, 2015 at 21:47

   Haha jag förstår, jag är lite samma… Ibland lyckas jag dock tvinga mig ut! Fast jag skulle nog föredra att det var ljust ändå…

 • Reply
  Läsning (och lyssning) till helgen - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar
  30 oktober, 2015 at 14:39

  […] skriver om när hon susar fram som Rocky Baloba -Ett inlägg att bli glad av, fyllt med löparglädje. Jag vill också springa i Göteborg med […]

 • Reply
  hopihopi
  30 oktober, 2015 at 15:10

  Vilka härliga bilder! Jag blir alltid så sugen på Göteborg när jag läser din blogg. Min brors fru är därifrån och hon pratar alltid om hur härlig staden är och när man ser på bilderna kan jag lätt föreställa mig det. 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   30 oktober, 2015 at 21:48

   Du får helt enkelt ta och slänga in en anmälan till Göteborgsvarvet och see for yourself! 😉

 • Reply
  Ida
  30 oktober, 2015 at 15:33

  Heja dig! Mina träningsplaner denna vecka grusades av en förkylning 🙁

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   30 oktober, 2015 at 21:51

   Så himla segt. Förkylning är en så onödig sjukdom! Eller ja, det är ju alla, men du förstår vad jag menar…

   • Reply
    Ida
    31 oktober, 2015 at 02:09

    Ja jag förstår. Vad är vitsen liksom?

 • Reply
  Rund är också en form!
  30 oktober, 2015 at 16:29

  När man väl får den där känslan så vill man bara fortsätta spinga! Bästa passen! 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   30 oktober, 2015 at 21:52

   Jamen verkligen! Sådana pass som gör en motiverad att fortsätta träna. Så härligt!

 • Reply
  FIT by Emma Hå
  30 oktober, 2015 at 22:39

  Haha alltså jag älskar dina löprunde-inlägg! Så himla mysiga att läsa 😀 Måste nog ta en lördagsrunda imorgon innan Halloweenfesten =)

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   31 oktober, 2015 at 10:46

   Haha, vad kul att du gör det! De är mina favoriter att skriva, så det är roligt att de uppskattas! 😀
   Klart du ska ta en runda innan Halloweenfesten, kanske i Halloweenutstyrsel också? Tänk så glada alla du möter skulle bli!

 • Reply
  En liten lördagssväng är bra för humöret – Träningsblogga
  31 oktober, 2015 at 20:11

  […] gott att vara ute i alla fall, och dagsformen är ju inte alltid på topp. Häromdagen hade jag en lätt runda, idag en mindre lätt. Det är som det brukar vara. Har tränat ganska mycket i veckan också, så […]

 • Reply
  minatraningstajts
  31 oktober, 2015 at 23:17

  Så jädrans snyggt! Älskar broar.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   1 november, 2015 at 16:15

   Alltså jag får typ svindel och är livrädd uppe på broar, men vad gör man inte för ett par snygga bilder till bloggen!? 😀

   • Reply
    minatraningstajts
    1 november, 2015 at 16:16

    Samma här, fast framför allt tänker jag att det ska komma en (stark…) galning och kasta mig över kanten! Älskar det ändå.

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: